המפרום של אמא-Mafrom my mother's recipe





זהו מתכון מהעדה הטריפוליטאית שנקרא מפרום ....אך הייחוד שלו הוא שזהו מתכון של אימי .
המתכון המקורי הוא של סבתי טוני (שעל שמה נקראתי )  שלימדה את אימי לבשל אוכל טריפוליטאי כאשר התחתנה .
אימי בשלנית מדהימה שידרגה תהליכים וככה המתכון הסופי הוא שלה .
המפרום  לרוב מוכן בין שני חתיכות תפו"א או חצילים אך כמו שאימי אומרת אם אין לך זמן גם בצורת קציצה ומכן באותו הדרך זה בסדר גמור .
המפרום מוגש מוגש עם קוסקוס וחמוצים שנקראים מסייר ותבשיל דלעת שנקרא צ'רצ'י
" המפרום של אמא "
חומרים (12 - 14 יחידות )
למלית -
1/2 ק"ג בשר טחון (אני משתמשת במספר 2 צלעות )
1 תפו"א מקולף ומגורד גס
1 בצל גדול קלוף ומגורד גס
2 פרוסות לחם ללא קרום רטובות סחוטות ומגורדות גס-יש כאלה שמשתמשים בפירורי לחם אבל אימי אומרת שעדיף הלחם .
צרור פיטרוזיליה-10/12 ענפים קצוצים טוב רק העלים .
1 ביצה
1 כף בהרת למפרום
1 כף שטוחה מרק עוף (ללא מונוסודיום )
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
למעטפת -
4 תפו"א בינוניים
2 ביצים
2 כפות גדושות רסק
1/4 כוס מים
2 כוסות קמח
שמן לטיגון עמוק
לשלב הבישול-
1 קישוא מקולף וחתוך
בטטה קטנה /דלעת
חתיכות תפו"א שתיישרו- כבר תבינו על מה מדובר
כף בהרת
2 כפות רסק גדושות
2 כפות אבקת מרק
חצי כפית פלפל
4 1/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה :
בקערה הכניסו את הבשר ,הירקות ועשבי התיבול הוסיפו את ההלחם המגורד והתבלינים וערבבו טוב .
מוסיפים את הביצה רק אחרי שעירבבנו את הכל ואז מערבבים טוב מניחים במקרר 15 דקות
בזמן הזה אנחנו מקלפים את התפוחי אדמה (אני משתמשת בבינוניים כי הקציצות יוצאות כך בגודל מושלם לדעתי מי שאוהב אחרת מוזמן לשנות )
אני מחלקת כל תפו"א לשיים לרוחב ואז חותכת א הצדדים המעוגלים (לא מסובך תראו את התמונות ).
אני חותכת פרוסות עבות וכל פרוסה מחלקת לחצי אך לא חותכת עד הקצה .אני מקבלת 2 פרוסות תפו"א מחוברות בקצה .
אני ממלאת כל תפו"א במלית ומהדקת טוב מכל הצדדים.
בצלחת עמוקה הניחו את הקמח וטבלו כל קציצה טוב טוב בקמח כך שכולה מצופה מכל הצדדים .הניחו בצד .
טרפו את הביצים והרסק בצלחת עמוקה והוסיפו את המים וטרפו טוב .
חממו שמן ובדקו שהוא חם .טבלו את הקציצות וטגנו עד הזהבה .
הוציאו למסננת כן כן למסננת זה יגיר את כל עודפי השמן (לעומת נייר סופג ).
בסיר רחב סדרו את הירקות (יתרות התפו"א אדמה ,הקישוא והבטטה ) ופזרו מעל את הבהרת .
סדרו את הקציצות מעל .
בקנקן הכניסו את הרסק אבקת מרק ופלפל והמים הרותחים וערבבו טוב .שפכו בעדינות מעל הקציצות.
הביאו לרתיחה ,הנמיכו ובשלו על אש בינונית עוד 45-60 דקות שהמכסה מכוסה .
איך יודעים שמוכן לוקחים סכין נועצים בתפו"א ואם רך זה מוכן .
הגישו עם קוסקוס (אל תשאלו אותי מתכון כי יש גבול לזמן שלי במטבח ....לא מוכנה לעמוד 4 שעות ).מסייר ותהנו .
                                                     *************


This is a recipe from Tripoli Libya it's  called Mafrom .... but its uniqueness is that this is my mother's   recipe...she is german.
The original recipe is my grandmother's Tony (i was named after my grandmothr ) who taught my mother to cook  Tripoly food  when she married.
My mother has upgraded the recipe .she is an amazing Cook/.
Mafrom usually  between two pieces of potatoes or eggplant, but as my mother says if you do not have time make it like meetballs in the same way it's fine.
mfrom served  with couscous and pickles called Messier and pumpkin stew called Cherchy
"My Mother's Mafrom
Material (12-14 units)
Filling -
 ground beef 1/2 pounds 
1 potato peeled and coarsely grated
1 large onion, peeled and coarsely grated
2 slices of bread without crust wet drained and coarsely grated-Some users breadcrumbs  but my mother says it's better bread.
flat parsley -10/12 branches leaves chopped fine.
1 egg
1 tablespoon Baharat
  tablespoon chicken broth pawder 1
1 teaspoon salt
1 teaspoon black pepper
Shell -
4 medium potatoes
2 eggs
2 tabelspooons of tomato paste
 cup of water1/4
2 cups flour
Oil for deep frying
inside the pot-
1 zucchini peeled and sliced
 1 Small sweet potato / pumpkin
 potato pieces -the  slices that would left when we cut the shell
 1 Baharat Spoon 
 2   tablespoons of  tomato paste 
2 tablespoons powdered  broth soup
½ teaspoon black  pepper
4 1/2 cups boiling water
Preparation:
Put the meat in a bowl, vegetables and herbs 'bread  and spices and mix well.
Add the egg only after we mixed it all a good stir, then place in refrigerator 15 minutes
(During this time we peel the potatoes (I'm using that medium-sized )
I divide all the potatoes then cut across to name a curved sides (not complicated see photos
I cut thick slices and each slice  cut in half, but not until the end .
I fill each potato filling and pressing well on all sides.
Deep in flour ..
Devoured the eggs and tomato paste   and add the water and wisk  well.
Heat oil and check it hot . fry until golden.
Remove strainer yes this filter spill any excess fat (compared to paper towels).
In a large saucepan Arrange the vegetables (potatoes , zucchini and sweet potato) and sprinkle over 
Baharat
Arrange the meatballs on top.
Put in a jar tomato paste and pepper soup powder and boiling water and stir well ..pour  gently over meatballs.
Bring to a boil, turn down and simmer over medium heat for 45-60 minutes longer covered lid.
Serve with couscous (Do not ask me a recipe that my kitchen time limit .... not prepared to 4 hours) .msiir and enjoy.
Tutorial 

































תגובות

רשומות פופולריות