סלונה-דגים ברוטב חמוץ מתוק


זה מתכון נהדר וטעים מאוד למאכל עירקי שנקרא סלונה .
אני לא חסידה של בישול מתוק להיפך אני אוהבת חריף אבל במקרה של הדגים הללו קשה לעמוד בפיתוי .
דגים עסיסיים ברוטב חמוץ מתוק .
״מעט חמצמץ עם נגיעה מתוקה ״
חומרים :
חבילה דגי בקלה (תצטרכו בערך 6-7 פילטים של דג )
2 כפות שמן
5 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
1 חבילת עגבניות מרוסקות טל
(אם אין לכם 3 עגבניות בינוניות מגורדות+כף גדושה של רק עגבניות יהוו תחליף זהה )
4 כפות סוכר
כפית וחצי מלח
כוס לימון טרי סחוט (לא משומר )
שמן לטיגון עמוק
2 עגבניות פרוסות בינוני
2 ביצים
כף מיונז
2 כוסות  קמח
להשריית הדגים
כלי עם מים
חצי כוס לימון
אופן הכנה :
חתכו את הדגים והכניסו לכלי עם מים ולימון השאירו בערך 10 דקות .
סננו את הדגים טוב מהמים .
טרפו טוב את הביצים עם המיונז  וטבלו את הדגים
העבירו לטבילה בקמח ונערו עודפים .טגנו בשמן עמוק 2 דקות לא יותר .אנחנו צריכים שהדג יהיה חצי מבושל (יש לו בישול נוסף  ברוטב ואנחנו לא רוצים שיתייבש למוות ).הוציאו וסננו מעודפי שמן .
בסיר גדול הכניסו את 2  כפות השמן ואת הבצל .
טגנו את הבצל עד שהוא מוזהב ואז הוסיפו את העגבניות המרוסקות  .בשלו 5 דקות על אש גבוהה הוסיפו את הסוכר לכוס הלימון והמלח  ערבבו והוסיפו לסיר עם הרוטב .
בשלו עוד 10 דקות והורידו מהאש .
בשלו 10 דקות על אש בינונית.
על תבנית מלבנית בינונית צקו רוטב שיכסה את התחתית מעל סדרו את הדגים וצרו מעל את יתרת הרוטב (הכל צריך ליהיות מכוסה טוב )
סדרו מעל את העגבניות הפרוסות והכניסו לתנור שחומם ל270 מעלות עד שהעגבניות משחימות (אפשר לומר מעט נחרכות ) הגישו עם אורז לבן .
      בתיאבון !!!!!

תגובות

רשומות פופולריות