קמר -רגעים קטנים


קמר ....ספק חמאה ספק מעדן מהעדה העיראקית.
יש כאלה שמכינים את הקמר נוזלי יותר עם שכבה עבה מעל . המתכון הזה שכולל רבות עד שהגיע לתוצאה הזו .
אבי פעם סיפר לי שבאחת הפעמים שנסעו כל המשפחה של אבי לאילת (תארו לעצמכם 9 אחים עם משאיות נוסעים לטיול שלוש פעמים בשנה עם כל הילדודס לאילת ומקימים מאהל ענק על החוף  .....איזה זכרונות ).
 הם עצרו ביוטבתה  בעלה של דודתי אסתר רצה לקנות קמר .
מיותר לציין שהוא לא מצא מה שרצה והמוכרת הסתכלה עליו בעיניי עגל . וכל הדודים לא הפסיקו לצחוק על הנושא .
שאלתי את אבי "מה זה כל כך טעים ?" ....הוא ענה לי "אין לך מושג ".
זה הרגע שמתאר את הרצון למצוא את המתכון
קמר ביוטבתה
חומרים :
500 מל שמנת מתוקה
....זהו
אופן הכנה :
בשלו את השמנת עד סף רתיחה .
הורידו חום לבינוני ובשל עד צמצום של הנוזל לחצי מהכמות .
הורידו לחום חלש ובשל עד הסמכה .
כל העיניין ירח לכם בערך 20-25  דקות .
ערבבו מידי פעם של תיווצר שכבה בתחתית הסיר .
מזגן לקעריות וקררו עד שיציב (3 שעות....בערך )
הגישו עם כל מאפה שאתם אוהבים ,סוכר או דבש .
*יש כאלה שמעדיפים להכין את הקמר חצי שמנת חצי חלב ...וכמו כן יש כאלה שמסמיכים עם קורנפלור. ....מצאתי לנכון ששמנת לבד מביאה תוצאה טובה יותר .
תהנו חברים 😊

תגובות

רשומות פופולריות