עבמבר הסוד המקורי נחשף

יש כאלה מתכונים שגם אם תתעלפו לא תמצאו מתכון .
אם נתנו לכם רוב הסיכויים  שהאדם שנתן את המתכון יקבל שלל קללות עסיסיות לרוב אחריי כשלון חרוץ .
אחד מהמתכונים הללו הוא לעוגיית העבמבר .
המתכון הוא סוד מדינה שמור שלהשיגו תצטרכו לעבור דרך חתחתים וגם אז לא בטוח שקיבלתם את המתכון .
אם הייתי מספרת לסבתי טוני ז"ל שעל שמה נקראתי שנתנו לי מתכון לא נכון היא הייתה מסננת "רזיניפיא לא נתנה לך את המתכון הנכון "(אחסוך ממכם כשאומר שזו לא מחמאה 🙈🙈🙈).
הרבה אמרו לי לשמור את המתכון לעצמי אך אני מודה שלא יכולתי .
על כל הפעמים שהכנתם מתכון וסיננתם ("הנבלה הזו בטוח לא נתנה את המתכון ") בכעס מקווה שזה יכפר .
עכשיו לפני הכל בכדי שלא תקללו אותי ותחשבו שלא קיבלתם מתכון שגוי .
אתם חייבים אבל חייבים לעבוד ע"פ הוראות אחרת תקבלו אבנים ואני יקבל מטר קללות .....תאכלס לא בא לי .
קודם כל מדדו בכוס מידה בין לאומית (מידה זה אומר שמלמעלה ישר ....לא גבעות לא הרים ...ישר!!!)
לאחר מכן רוצו לחנות התבלינים ובקשו מסטקא .
דבר נוסף בשלב הבישול הקפידו לבשל על אש בינונית וכל הזמן לערבב (בכדי שלא תתקבל חביתת חלבונים) ולא לבשל מעבר לזמן שציינתי בכדי שלא תתקבל תערובת קשה מה שיניב אבנים .
לבסוף אפיה בלי טורבו בין 12-14 דקות בתנור שחומם מראש .
עבמבר -סוד מדינה נחשף
חומרים :
2 ושלושת רבעי כוסות שקדים מולבנים טחונים(200 גרם )
2 כוסות  של סוכר לבן(325 גרם)
2 גרגרי מסטקא
חצי כפית תמצית שקדים
5 חלבוני ביצה (ביצה גודל L)
אופן הכנה:
בקערה הוסיפו את השקדים סוכר חלבונים תמצית שקדים והמסטקא (את המסטקא טחנו בין שתי כפות -ראו בסירטון )
ערבבו טוב והעבירו למחבת רחבה .
בשלו על אש בינונית 6-8 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט (בהתחלה היא מעט נוזלית במחבת ואז מתעבה ).
אם הכיריים שלכם לא כל כך חזקות עבו 10 דקות .
העבירו לקרור מלא .אתם תראו שבהתחלה התערובת דלילה יותר ולאחר מכן מתקשה .
...איך נדע שאנחנו בכיוון הנכון ?
התערובת לאחר קרור מסמיכה אך עדיין ניתנת לזילוף בקלות .
לא יציב מספיק לאחר קרור ???
העבירו חזרה למחבת לעוד 3-4 דקות שיתעבה וקררו שוב .
*עכשיו יותר חשוב מכמה דקות לעבות חשוב המרקם (מכיוון של כיריים שונות וכל אחד מעבה בסיר /מחבת אחרת ) תראו את.המרקם בסירטון .
זלפו בנדיבות (למה לא קטן ?בגלל שאנחנו רוצים מילוי רך ומסטיקי מבפנים ופריך בחוץ והכמות היא קריטית) בערך בגודל פינג פונג.
שמרו על מרווחים הן מתפשטות באפיה
חממו את התנור ל180 מעלות (רגיל לא טורבו )
והכניסו לאפיה בין 12-14 דקות בלבד .
העוגיות מזהיבות והן עדיין רכות כשמוציאים אותן .
לא להתפתות ולאפות יותר .
הן מתקשות בחוץ למרקם הנכון.
חשוב מאוד להעביר לכלי אטום לאחר קרור (אם ישאר לכם משהו)
טיפים:
אם נוזלי בזילוף -תחזירו עוד קצת למחבת ועבו עוד קצת
יצא נוקשה ולא ניתן לזלף וגילגלתם ביד (לא יצא לכם כמו בסירטון ...עדיין טעים אבל ייתקשה מהר יותר )
כל אחד והכיריים שלו אז שימו לב שהמרקם אחריי קרור צריך להיות נוח לזילוף 

תגובות

רשומות פופולריות