קציצות דגים

קציצות דגים שאפילו הקטנטנים יבלסו.  הסוד הוא בטיגון מקדים שלהם בציפוי פרורי לחם.
....גרסת השניצל אבל עם רוטב  /רמאות/אמא עבדה עליכם  /הקציצות של בוב ספוג ......הכל הכל תופס .....העיקר שיאכלו.
אני השתמשתי בדג לוקוס אבל כל דג לבן מפולט ללא עור ועצמות יתאים.
לאופציות זולות יותר (...אבל טעימות לא פחות ) ניתן להשתמש בדניס,מושט, בס. ...הכל הולך .....אמממה עדיף אבל תמיד עדיף טרי . הטעם הוא בכמה רמות יותר טעים .
ניתן רק לטגן ולהגיש עם צ'יפס אבל עם רוטב הקציצות משודרגות בכמה דרגות .
קציצות דגים .
חומרים:
500 גרם דג  לוקוס /דניס /בס /מושט מפולט ללא עור חתוך גס .
צרור נדיב של כוסברה
3 שיני שום
גמבה אחת גדולה .
חצי פלפל חריף (אם ילדיכם לא אוהבים חריף רבע יעשה את העבודה ).
1 כף מלח
1 כוס פרורי לחם מוזהבים.
1 ביצה l
לציפוי -
2 ביצים טרופית עם כף מיונז .
2 כוסות פרורי לחם מוזהבים.
לרוטב -
כף שמן זית
1 גמבה גדולה פרוסה דק דק (השתמשתי במנגינה אבל גם סכין טובה תעשה את העבודה )
כוס עגבניות שרי  צהובות  חתוכות לחצי
כוס עגבניות שרי  מנומרות  חתוכות לחצי
כוס עגבניות שרי כתומות  חתוכות לחצי.
חתיכת פלפל ירוק אם רוצים חריף
צרור נדיב כוסברה
2 שיני שום כתושות
כוס וחצי עגבניות מרוסקות.
מים .
אופן הכנה .
להכנת הקציצות שימו את כך החומרים חוץ מהביצה והפרורי לחם וטחנו הכל למסה אחידה (הכל חייב להיטחן דק )
הוסיפו את הביצה ופרורי הלחם ערבבו טוב והניחו ל15-20 דקות במקרר .
צרו קציצות טבלו בתערובת הביצה והמיונז ולאחר מכן בפרורי לחם.
טגנו בשמן עד הזהבה.
הניחו בצד במסננת לסינון עודפי שמן .
חממו בסיר  שמן עם כל הירקות חוץ מהכוסברה .
טגנו את הירקות עד שכל מתרכך.
הוסיפו עגבניות מרוסקות והמשיכו לבשל עוד 5 דקות .
הוסיפו מלח כוסברה ערבבו טוב .
הניחו את הקציצות מעל והוסיפו מים רותחים עם מחצית הקציצות .
כסו את הסיר ובשלו 20 דקות על אש בינונית.
הגישו עם קוסקוס /אורז אדום או לבן .
הדרכה מצולמת -

















תגובות

רשומות פופולריות