פרויקט הריבות של אמא שלי



הוריי הם אנשים מיוחדים אימי היא מהנשים היותר חזקות שאני מכירה . אחת שלא הרבה יכולות להיכנס לנעליה.
כזו שלא עושה עיניין מכל דבר (....יש כאלה שיקראו לזה מצניעה לכת) עושה בשקט כאילו הכל מובן מאליו שככה הכל צריך להיות .
כשהתחתנתי לפני 13 שנה זה היה שבוע לפני ראש השנה . אימי שכבר בזמן הזה עסוקה בטירוף בהכנת ריבות מכל הסוגים הודיע בקול :"השנה את לא מכינה כלום אני מביאה הכל לביתך".
מיותר לציין שחצי שעה אחרי שנחתנו חזרה בארץ   מירח הדבש  (בערב ראש השנה ) אימי הגיעה לביתי עם 11 צנצנות של ריבות( ששאלתי "אמא למה כל כך הרבה? מי יאכל?" .היא ענתה "שתיהיה לכם שנה מתוקה")
 11 סוגים .....תאנים,תפוחים,חבושים, אפרסקים....אני אפילו לא זוכרת מהכמות המטורפת.
כשאני כותבת צנצנות הכוונה לכמות שנתית מכל צנצנת כי הרי אימי לא מבשלת ואופה בקטן.
כל ראש השנה אימי מכינה ריבות במטבח וריח מציף את כולו מיותר לציין שאבי כל רגע בא לבדוק את הסירים אם צריך עזרה ואם הוא יכול לתת טיפים (....עד שהיא מגרשת אותו מהמטבח😆).
זהו פרויקט הריבות של אימי . כולו שלה היא המומחית ולי יש עוד הרבה ללמוד .
המתכונים של אימי ולה מגיע כך הקרדיטים.
"פרויקט הריבות של אמא שלי "
חומרים :
1 ק"ג פרי (אני הכנתי אפרסקים,שזיפים ,תפוחים אך אפשר כל פרי ההכנה זהה)
1 ק"ג סוכר (כן זו הכמות ...מי אמר שנה מתוקה)
חצי כוס מים
1 לימון סחוט .
תוספות -אני הוספתי מעט קינמון לתפו"ע.
אניס לשזיפים ווניל לאפרסקים אבל אפשר גם בלי .
אופן הכנה :
מקלפים את הפירות(במקרה שלנו רק התפוחים ) מסירים גלעינים וחותכים גס .
אם יש לכם זמן הניחו את הסוכר מעל והשאירו כמה שעות במקרר להגרת נוזלים .
אם אין לכם כמוני הוסיפו חצי כוס מים
כסו את הסיר ובשלו על אש קטנה .
הפירות יגירו נוזלים והאדים שיוצרו על המכסה ימיסו את כל הסוכר . המים יגיעו עד גובה הפרי .
בשום פנים לא לערבב.
כל הטריק הוא סבלנות.  לבשל עד שהריבות מתקרמלות והנוזלים מסמיכים.
הוסיפו לימון אחד סחוט על כל 1 ק"ג פרי
זה השלב של הוספת הטעמים אם רוצים כמו הקינמון אניס או וניל
הבדיקה של אימי להוציא טיפת ריבה על צלחת אחרי חצי דקה (לא שלוהט!!!!) העבירו אצבע באמצע אם הפס לא נסגר יש לכם ריבה מוכנה .
כמה זמן כל העסק ???? בערך 3 שעות (עד 3.5 שעות מקסימום) די תלוי בכיריים ובכמות שמכינים.
הכי הכי חשוב לא לערבב אחרת הפירות יתפרקו .
לרוב הריבות יראו יותר נוזליות שהן חמות וכשייתקררו המרקם יהיה נכון יותר.
עקרו צנצנות (ע"י הרתחת  מים או בתנור) והעבירו ברגע שהן מתקררות.
הדרכה מצולמת -





















תגובות

  1. מדהים תודה רבה שנה מתוקה ומבורכת לך

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות