זיכרונות מרומא -הפיצה המושלמת -perfect pizza
את ירח הדבש שלי ביליתי ברומא מקום מדהים .
הדבר שזכור לי מאוד הוא ההתרשמות מהקולינריה המקומית (והבגדים והנעליים שקראו לי מחלונות הראוה אבל זה סיפור אחר ).
אני חושבת שאני ובעלי דגמנו ממיטב הפיצריות באיזור והשוונו למה שאנחנו מכירים ....כמובן שהדעות היו חלוקות ...
הרוטב שנמרח מעל הפיצות לרוב היה בסיסי .
עגבניות לפעמים מעט מלח וזהו (טעים אבל לא הספיק לחך שלנו ).....לקראת חזרתנו לארץ באמצע אחת הסימטאות בעודי מעמיסה על ידיי בעלי עוד זוג מגפיים (שכן כן הייתי חייבת הרי אין לי מספיק נעליים )....התיישבנו בפיצריה קטנה עם מקומות ישיבה ספורים.
הזמנו פיצה ובדיוק כשלא ציפנו לזאת שם היא היית הפיצה המושלמת עם רוטב עגבניות טריות בזיליקום ושום כן היא הייתה כל כך מושלמת ולטעמנו .
שהכל סביב התפוגג...אם תשאלו אותנו לזיכרון שנצרב בחך שלנו, בהחלט ניתן לומר שזה הרגע ....הרגע שבו מצאנו את הפיצה המושלמת .
דקה דקה עם רוטב מושלם ומוצרלה מעל ......ממממ
כמובן שאחרי ניסיונות רבים הגעתי למתכון של הבצק המושלם ורוטב שישאיר לכם טעם של עוד .... כמובן עם קיצורי דרך והחלטתי לשתף
"זיכרונות מרומא -הפיצה המושלמת "
חומרים (5 פיצות דקות -רינג בגודל 30 )
5 כוסות קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כוסות מים חמימים (אם חסר לכם הוסיפו עוד חצי )
רבע כוס שמן זית
לרוטב:
1 כף וחצי שמן זית
10 עגבניות בינוניות -חצויות ללא גרעינים (פשוט מחלקים לחצי מסירים את התוך בעזרת האצבעות )
צרור נדיב בזיליקום טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כוס מיץ עבניות (שישאר לכם אחרי שתגרדו ותסננו את העגבניות ....עוד שניה תבינו על מה מדובר )
כף גדושה רסק עגבניות איכותי (אני משתמשת בשפורפרת )
מלח ופלפל לפי הטעם
מעל -500 גרם מוצרלה מגורדת /או גבינה צהובה
פטריות טריות חתוכות /טבעות זיתים/תירס/פלפלים /אנשובי....בקיצור הבנתם מה שמתחשק לכם כן?
אופן הכנה :
בקערה ערבבו את השמרים והסוכר עם הקמח הוסיפו את המים לושו והוסיפו את המלח .
הבצק צריך ליהייות רך ודביק אם חסר לכם מים זה הזמן להוסיף
מזגו את השמן לידיים ומרחו את הבצק.
הניחו בצד במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח .
עד שהבצק ייתפח הכינו את הרוטב עגבניות . גרדו את העגבניות שניקינו מהזרעים והעבירו למסננת (כן כן אנחנו מסננים ).
שמרו את הנוזלים שסיננתם בצד (בערך כוס )
הכניסו לסיר את השמן שהוא מתחמם הוסיפו את העגבניות וטגנו קלות .הוסיפו שום בזיליקום ואת המלח ופלפל וטגנו עד שהעגבניות מצטמצמות מעט הוסיפו את הרסק (ולא לא ניתן לוותר על החלק הזה אלא אם כן בא לכן שעות במטבח ) .הוסיפו את הנוזלים של העגבניות ובשלו טוב עוד 10 דקות .
המרקם שתקבלו משחתי ומדהים (זכרו המרקם לא נוזלי אלא משחתי )
חממו את התנור ל200 מעלות .רפדו תבנית אפיה ועליה תניחו רינג (אם אין גם תבנית זה בסדר ) ושמנו טוב את הנייר והרינג .
צרו 5 עיגולים מהבצק. כל עיגול תניחו על המגש המשומן ופתחו עם ידיים משומנות מעט עד שהבצק מכסה את כל השטח של הרינג .
הסירו את הרינג מרחו את הרוטב שצונן ופזרו גבינה צהובה /מוצרלה בנדיבות
אני פיזרתי פטריות טריות אבל כעיקרון ניתן להוסיף מה שמתחשק לכם .
הכניסו את התבנית לתנור בסילה לפני אחרונה (זה מה שיגרום לתחתית לקבל קראס).....כמובן שאם יש לכם לבנת שמוט אז מה טוב .....אבל גם אם אין יצא לכם מצויין.
when i think about italy ithink about great food(and shoes and clothes ....but leave that for a moment)
years ago on my honeymoon me and my husband in rome we found the perfect pizza the one that you would like to shere with your love one
this my recepie for the perfrct pizza with all the shortcuts
My memories of rome-the perfect pizza
:ingridienc
5 cup flour
2 tbls yeast
2 tbls sugar
1 tsp salt
2 cups warm water
if u see the dough is not sticky put 1/2 cup more of water/
-for the tomattoes souce
10 tomatoes cut in half without the seeds and choped finely
cup of tomatoe joice-we use the joice that left after strining the the finely chop tomatoes
1 1/2 tbls olive oil
6-7 Branches basil
salt
black peper
2 Crushed Cloves of gar
1 tbsp tomato paste
500 gr mozarela
Mushrooms/olive or whatever u like
Preparation method
mix the flour yeast and sugar together add water and combine until the dough is sticky/
if u feel u need more water add 1/2 cup more/
add the olive oil and apply on the dough put cover in a warm place until it doubles the volume
make the souce- put the oil tomatoes and garlic together and fry for 5 minutes put the basil salt and peperand the tomato paste and mix
put the tomatoes juice and cook until the texture is pasty
knead the dough and divide to 5 balles .on a baking sheet put the ring and a little olive oil and
Stretch the dough .is very thin
remove the ring
put the souce and chees on top .
bake in preheated oven (200 c) /put the pizza in the lawes rail that is how u would have great crast
תגובות
הוסף רשומת תגובה