כל טוב ....

המתכון הבא הוא די בסיסי ומתאים לכל פאי מתוק שתחפצו .
הבסיס הוא בצק פריך והמילויים שהשתמשתי הם תפוחים ובשני שוקולד נוטלה (כן כן פשוט וטעים).

  כל טוב ..פאי
חומרים(לפאי אחד ):
200 גרם חמאה קרה
חצי כוס סוכר
1 ביצה וחלמון אחד בנוסף
3 כוסות קמח
 חצי כפית שטוחה מלח
כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
מילוי-
לתפוחים -3 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים מנוקים וקצוצים דק
50 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
כפית  קינמון
במחבת הכניסו את החומרים בשלו בערך 15 דקות עד שהתפוחים מעט מתרככים .צננו טוב
למילוי נוטלה -4 כפות גדושות נוטלה
אופן הכנה :
הכניסו למעבד מזון את הקמח סוכר ומלח וערבבו בכמנ פולסים
הכניסו חמאה וביצים וערבלו בפולסים לקבלת תערובת פירורית.
הכניסו לקירור 30 דקות .
רדדו את מחצית הבצק על משטח מקומח קלות .
הניחו את הבצק על התבנית (תבנית פאי עם תחתית נשלפת) חורר עם מזלג והכניסו למקפיא לחצי שעה .הוציאו וערמו את המלית (שוקולד או תפוחים).
 אפשר ליצור מראה שתי וערב מעל הפאי או פשוט לגרד בעזרת פומפיה .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שזהוב .
(אם יצרתם שתי וערב מרחו בהיצה טרופה)
ניתן למרוח בסיום את הפאי תפוח בריבת משמש מחוממת קלות או בנפאז (להדיג בחנויות מתמחות )

תגובות

רשומות פופולריות