הכל דבש -עוגת סולת עם תפוחים וסירופ דבש קינמון





לסלות יש מרקם אלוהי בעיניי בעוגות .נמס ומתפורר בפה .
את העוגות הבאות הכנתי למורות והגננות של ילדיי לכבוד השנה החדשה.
אלה עוגות סולת עשירות ביוגורט,חלב , רויון וחמאה כאשר מעל יש תפוחים שקדים וסירופ דבש וקינמון מדהים .
אני אכתוב לכם את המתכון לעוגה אחת .
"הכל דבש "
חומרים :
3 כוסות סולת
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר
גרידת לימון 1 כף
250 גרם חמאה מומסת
גביע (150 מל ) יוגורט
חצי כוס חלב
1 כוס רויון
2 ביצים
חצי כוס קוקוס
לקישוט  חצי תפוח סמיט ( או יותר אם מתחשק לכם ) חתוך לפרוסות דקות מבושל במין 7- 8 דקות
שקדים פרוסים חצי כוס
סירופ-
חצי כוס דבש
כוס מים
חצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון
אופן הכנה :
חממו את התנור ל180 מעלות
1. בקערה גדולה ערבבו תוך ערבוב  חמאה מומסת ,יוגורט ,ביצים ,חלב ,גרידת לימון ורויון.
2. בקערה אחרת ערבבו את הסולת סוכר ,קוקוס ואבקת האפיה טוב .
3.שפכו את החומרים הרטובים לקערת היבשים וערבבו טוב טוב (כן קצת התעמלות לא מזיקה )
4.העבירו את הבלילה לתבנית מרוחות ת במעט חמאה (אני השתמשתי בתבנית 28 חד פעמית ).ניתן להשתמש בתבנית עם חור או ללא ואם אין לכם תבנית עגולה אפשר גם בבינונית אלומיניום חד פעמי .
5.פזרו מעל את השקדים ותפוחי העץ והכניסו לאפיה 30-40 דקות עד שזהוב ובבדיקת קיסם יוצא נקי.
6.בסיר קטן הכניסו את כל חומרי הסירופ ובשלו עד רתיחה הנמיכו לאש קטנה עוד 5 דקות והורידו מהאש .
7. ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור שפכו בעדינות מהסירופ מעט כל פעם עד שכל שהעוגה סופחת אליה הכל .
הדרכה מצולמת _
















תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות