בקלאווה -מלפוף ע"פ מפלצת העוגיות





מלפוף היא בקלאווה מהמטבח ערבי /עיראקי והיא ממש פשוטה להכנה
מלא מלא שכבות של בצק דק דק וביניהם אגוזים לבחירתכם או ממולאת באגוזים במרכז תלוי באיזה שיטה תבחרו ..אני משתמשת בבצק פילו זה מקצר את העבודה וטעים לא פחות מבצק שמכינים בבית .
בכדי להכין את המלפוף תצטרכו שיפוד ארוך אני משתמשת בשיפוד ברזל אבל בהחלט ניתן להשתמש במקל עץ או כל מה שנראה לכם מתאים לגילגול .
ישנם שתי דרכים להכנה היבשה או הרטובה בסירטון תראו את הרטובה אבל אם אתם רוצים את להכין בשיטה היבשה יש בהמשך הדרכה מצולמת
חומרים (למגש תנור ביתי ):
2 חבילות עליי פילו
400 גרם חמאה מומסת(לא לשכוח זה מגש שלם )
מלית-
500 גרם אגוזים קצוצים אני השתמשתי בפיסטוק
לסירופ (בשיטה היבשה צריך חצי כמות מהסירופ )
4 כוסות סוכר
2 כוסות  מים
כף וניל(או חצי מקל וניל )
חצי לימון סחוט
לשיטה היבשה - לטחון 500 עם 100 גרם סוכר מי שרוצה יכול להוסיף חצי מקל וניל
אופן הכנה :
בסיר הניחו את המים סוכר  לימון ווניל בשלו עד רתיחה הורידו ללהבה בינונית עוד 5 דקות .הניחו בצד לצינון מלא .
מרחו את החמאה על דף הפילו ופזרו את האגוזים (שימו לב שלא לפזר בתחילת דף בכדי שהבקלאווה תיסגר יפה .
הניחו את השיפוד בקצה דף הפילו (לרוחב העלה) גלגלו את הדף צמוד . שימו לב שקצה הדף נמצא למטה ואז  פשוט קווצו את העלה והסירו בזהירות את השיפוד .
בשיטה היבשה - מניחים את האגוזים בקצה הדף ומגלגלים .
הניחו על תבנית מרופדת נייר אפיה ומרחו בחמאה מומסת .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה (בערך 30 דקות)
אם נותרת חמאה מומסת  במגש היפטרו ממנה (פשוט שפכו אותה)
הוציאו מהתנור ושפכו את הסירופ מעל הניחו בצד לפחות שעתיים הבקלאווה תספוג את הסירופ (אני מורידה את הסירופ הנותר אבל ניתן להשאיר אם אוהבים . איך מורידים פשוט תשעינו את המגש לקערה והכל ייתנקז וכן ניתן לעשות שימוש חוזר בסירופ להברשת מאפיי שמרים למינהם )
בשיטה היבשה רק מורחים את הסירופ מעל
ניתן לחתוך את הבקלאווה לםני האפיה אבל אני תמיד חותכת אחריי בעזרת סכין מסור .
תהנו חברים
הדרכה מצולמת לשיטה היבשה

















תגובות

  1. איזה יופי של תמונות שמסבירות מצויין את כל התהליך
    תודה רבה 💖

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות