"תעביר תעביר את הקציצה"
קציצות בקר עם ירקות טעימות רכות קלות להכנה והכי חשוב קלות על המותניים שלכם.
"תעביר תעביר את הקציצה "
חומרים (20 יחידות )
לקציצות-
1 ק"ג בשר צלעות טחון (אומנם שומני יותר אבל רוב השומן ניגר בצליה )
2 קישואים מגורדים
2 גזרים מגורדים
בצל גדול מגורד
צרור עלי סלרי קצוצים
5-6 שיני שום צלויים או כתושים טריים ( ניתן פחות אם לא אוהבים אבל הטעם מדהים )
2 ביצים
2 כפות בהרת
1 כף שטוחה מלח
1 כף אבקת מרק פטריות
1/4 כוס שמן למריחה
לרוטב -
2 קישואים בינונים פרוסים לפרוסות
2 גזרים פרוסים
בצל אחד בינוני פרוס לפרוסות ( מופרד לטבעות ).
3 כפות שמן
1 כף בהרת
מלח לי הטעם
2 מקלות סלרי קצוצים
3 שיני שום כתושות
3 כפות רסק איכותי גדושות
ציר בקר / מים וכף מרק פטריות
סלילת פטריות טריות חתוכות .
אופן הכנה :
ערבבו את כל חומרי הקציצות וצרו קציצות גדולות ויפות העבירו את הקציצות לתבנית מרופדת נייר אפיה ומרחו במעט שמן .
צלו ב250 מעלות עד שמזהים 15 דקות בערך .
במהלך הצליה הקציצות יגירו שומן נקזו מהתבנית .
בסיר סוטז רחב הניחו את השמן הקישואים גזרים ומעל את הבצל והסלרי.
פזרו את התבלינים ותנו לירקות להיחרך מעט 5 דקות .
הניחו את הקציצות ובכלי רחב ערבבו את הרסק עם הציר או מים חמים.
מזגו מעל הקציצות עד גובה הקציצות (הנפח ירד ברגע שהירקות יבושלו ).פזרו את הפטריות הביאו לרתיחה עם מכסה סגור ובשלו על אש נמוכה עוד 35 דקות .
תהנו
"תעביר תעביר את הקציצה "
חומרים (20 יחידות )
לקציצות-
1 ק"ג בשר צלעות טחון (אומנם שומני יותר אבל רוב השומן ניגר בצליה )
2 קישואים מגורדים
2 גזרים מגורדים
בצל גדול מגורד
צרור עלי סלרי קצוצים
5-6 שיני שום צלויים או כתושים טריים ( ניתן פחות אם לא אוהבים אבל הטעם מדהים )
2 ביצים
2 כפות בהרת
1 כף שטוחה מלח
1 כף אבקת מרק פטריות
1/4 כוס שמן למריחה
לרוטב -
2 קישואים בינונים פרוסים לפרוסות
2 גזרים פרוסים
בצל אחד בינוני פרוס לפרוסות ( מופרד לטבעות ).
3 כפות שמן
1 כף בהרת
מלח לי הטעם
2 מקלות סלרי קצוצים
3 שיני שום כתושות
3 כפות רסק איכותי גדושות
ציר בקר / מים וכף מרק פטריות
סלילת פטריות טריות חתוכות .
אופן הכנה :
ערבבו את כל חומרי הקציצות וצרו קציצות גדולות ויפות העבירו את הקציצות לתבנית מרופדת נייר אפיה ומרחו במעט שמן .
צלו ב250 מעלות עד שמזהים 15 דקות בערך .
במהלך הצליה הקציצות יגירו שומן נקזו מהתבנית .
בסיר סוטז רחב הניחו את השמן הקישואים גזרים ומעל את הבצל והסלרי.
פזרו את התבלינים ותנו לירקות להיחרך מעט 5 דקות .
הניחו את הקציצות ובכלי רחב ערבבו את הרסק עם הציר או מים חמים.
מזגו מעל הקציצות עד גובה הקציצות (הנפח ירד ברגע שהירקות יבושלו ).פזרו את הפטריות הביאו לרתיחה עם מכסה סגור ובשלו על אש נמוכה עוד 35 דקות .
תהנו
תגובות
הוסף רשומת תגובה