מעמול
המעמול הינה עוגיה מהמטבח הערבי .
ניתן למצוא אותה במטבח העירקי, סורי ,לבנוני ואפילו ירדני.
כל אזור והשינויים שלו .יש מקומות שמוסיפים תבלינים דומיננטים במילוי ויש כאלה שעושים שימוש בקמח .
המעמול שלי הוא מעמול סולת .
הסולת הנימוחה במילויים ממכרים יגרמו גם לכם להתאהב בעוגה הזו.
את הצורה של המעמול יוצרים עם פינצטה מיוחדת או תבנית מיוחדת ....אני מעדיפה את הפינצטה....יותר מקום ליצירתיות.
אז הדבר הכי חשוב שאתם צריכים לזכור הוא שהנוזלים שאנחנו מוסיפים חייבים ליהיות חמים .
נוכחתי לדעת שזה גורם לסולת להיפתח ולקבל מרקם טוב יותר .
מעמול
חומרים לבצק -
3 כוסות סולת
1 כוס קורנפלור
1/2 כוס אבקת סוכר
230 גרם חמאה מומסת
1.5 כף גרידת לימון
1 כוס מים חמים
למלית תמרים -
חבילה תמרים מגולענים
כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס שמן
למלית פיסטוק -
כוס פיסטוקים קצוצים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית ורדים
אופן הכנה :
בקערה לערבב את הסולת, קורנפלור ואבקת סוכר יחד .
להוסיף את החמאה ,גרידת לימון ולערבב .
להוסיף את המים החמים בהדרגה תוך כדי ערבוב .
ללוש את הבצק טוב עד שהכל אחיד .
לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח שעתיים לפחות (לא במקרר).
הכנת המליות-
בקערה לשפוך את השמן על התמרים המגולענים .להיפטר מהעוקצים של התמרים.
הוציאו את התמרים מהשמן וערבבו את האגוזים יחד.
השתמשו בשמן שנותר שמנו את הידיים וצרו כדורים קטנים .
(לא משתמשים בכל השמן במתכון יישאר לכם קרוב לרבע כוס בקערה ).
הכנת מלית הפיסטוקים-
לערבב את הפיסטוקים ,הסוכר ותמצית הורדים.
לאחר המנוחה חלקו את הבצק לשניים .לגלגל את הבצק לשני גלילים.
לחתוך פרוסה מהבצק ליצור עיגול ,לשטח ולא בכדור תמרים ואגוזים.
לסגור ולעצב בצורת גליל. להיעזר בפינצטה של מעמול בכדי ליצור את הדוגמא מעל המעמול.
בכדי להכין את מעמול הפיסטוק יש לגלגל חתיכת בצק לעיגול ,ליצור בתוכו גומה (קצת כמו שמכינים קובה) ולהכניס את מלית הפיסטוקים פנימה .
לסגור ולהדק טוב .לגלגל לצורה עגולה ולצבוט עם פינצטה את הצורה הרצויה.
להכניס לאפיה ב 180 מעלות עד הזהבה. בערך 20-25 דקות .
לצנן ולפזר אבקת סוכר .
בתיאבון
ניתן למצוא אותה במטבח העירקי, סורי ,לבנוני ואפילו ירדני.
כל אזור והשינויים שלו .יש מקומות שמוסיפים תבלינים דומיננטים במילוי ויש כאלה שעושים שימוש בקמח .
המעמול שלי הוא מעמול סולת .
הסולת הנימוחה במילויים ממכרים יגרמו גם לכם להתאהב בעוגה הזו.
את הצורה של המעמול יוצרים עם פינצטה מיוחדת או תבנית מיוחדת ....אני מעדיפה את הפינצטה....יותר מקום ליצירתיות.
אז הדבר הכי חשוב שאתם צריכים לזכור הוא שהנוזלים שאנחנו מוסיפים חייבים ליהיות חמים .
נוכחתי לדעת שזה גורם לסולת להיפתח ולקבל מרקם טוב יותר .
מעמול
חומרים לבצק -
3 כוסות סולת
1 כוס קורנפלור
1/2 כוס אבקת סוכר
230 גרם חמאה מומסת
1.5 כף גרידת לימון
1 כוס מים חמים
למלית תמרים -
חבילה תמרים מגולענים
כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס שמן
למלית פיסטוק -
כוס פיסטוקים קצוצים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית ורדים
אופן הכנה :
בקערה לערבב את הסולת, קורנפלור ואבקת סוכר יחד .
להוסיף את החמאה ,גרידת לימון ולערבב .
להוסיף את המים החמים בהדרגה תוך כדי ערבוב .
ללוש את הבצק טוב עד שהכל אחיד .
לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח שעתיים לפחות (לא במקרר).
הכנת המליות-
בקערה לשפוך את השמן על התמרים המגולענים .להיפטר מהעוקצים של התמרים.
הוציאו את התמרים מהשמן וערבבו את האגוזים יחד.
השתמשו בשמן שנותר שמנו את הידיים וצרו כדורים קטנים .
(לא משתמשים בכל השמן במתכון יישאר לכם קרוב לרבע כוס בקערה ).
הכנת מלית הפיסטוקים-
לערבב את הפיסטוקים ,הסוכר ותמצית הורדים.
לאחר המנוחה חלקו את הבצק לשניים .לגלגל את הבצק לשני גלילים.
לחתוך פרוסה מהבצק ליצור עיגול ,לשטח ולא בכדור תמרים ואגוזים.
לסגור ולעצב בצורת גליל. להיעזר בפינצטה של מעמול בכדי ליצור את הדוגמא מעל המעמול.
בכדי להכין את מעמול הפיסטוק יש לגלגל חתיכת בצק לעיגול ,ליצור בתוכו גומה (קצת כמו שמכינים קובה) ולהכניס את מלית הפיסטוקים פנימה .
לסגור ולהדק טוב .לגלגל לצורה עגולה ולצבוט עם פינצטה את הצורה הרצויה.
להכניס לאפיה ב 180 מעלות עד הזהבה. בערך 20-25 דקות .
לצנן ולפזר אבקת סוכר .
בתיאבון
נפלא כלכך כל הכבוד ידי זהב
השבמחקתבורכי יקירה ♥
תודה זיוי יקרה שלי
מחקטוני אין עליך תודה רבה על כל המתכונים מקווה שיהיו דברים חדשים לכבוד פסח חח <3
מחק