עוגת שכבות טעימות .....עוגת לוטוס של יהונתן
העוגה הבאה אהובה על בני יהונתן . הוא מגדיר אותה כעוגת שכבות טעימות .
הכנתי אותה עבור יום הולדתו שנחגג בביה"ס.
"עוגת שכבות טעימות של יהונתן "
חומרים (לרינג בגודל 26 ):
לשכבות לוטוס -
2 חבילות ביסקוויטים לוטוס (לא אלה שעוטפים אחד אחד ....)
100 גרם חמאה מומסת
לקרם -
4 מיכלי שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב .
לגנאש -
1 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה :
*טחנו את הביסקויטים והוסיפו את החמאה המומסת.
ערבבו טוב והעבירו חצי מתערובת לרינג שצדדיו עטופים בשקף לעוגות(ייקל עליכם את חילוץ העוגה).
*הקציפו את השמנת והאינסטנט למרקם יציב . הוסיפו בהדרגה את החלב והמשיכו להקציף עד שיציב.
*העבירו מחצית מהקרם מעל שכבת הביסקויטים הראשונה .
*שפכו את יתרת הביסקוויטים מעל הקרם ויישרו.
*העבירו את יתרת הקרם ויישרו.
הכניסו לקרור בזמן שתמיסו את השמנת והשוקולדים יחד . הניחו מעט לצינון (10 דקות בכל זאת לא נמזוג את זה לוהט על העוגה).
*מזגן מעל העוגה והכניסו לקרור עד ייצוב (בערך שעתיים ).
הסירו את הרינג ואת השקף בעדינות.
אם אתם רואים שקצת נדבק קחו סכין טבלו במים רותחים נגבו טוב והעבירו בקצה העוגה (היכן שיש ציפוי שוקולד ...זה ישתחרר בקלות).
הניחו שוקולדים מעל ....אפשר גם ללא . תהנו .
אופן הכנה בתמונות :
הכנתי אותה עבור יום הולדתו שנחגג בביה"ס.
חומרים (לרינג בגודל 26 ):
לשכבות לוטוס -
2 חבילות ביסקוויטים לוטוס (לא אלה שעוטפים אחד אחד ....)
100 גרם חמאה מומסת
לקרם -
4 מיכלי שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב .
לגנאש -
1 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה :
*טחנו את הביסקויטים והוסיפו את החמאה המומסת.
ערבבו טוב והעבירו חצי מתערובת לרינג שצדדיו עטופים בשקף לעוגות(ייקל עליכם את חילוץ העוגה).
*הקציפו את השמנת והאינסטנט למרקם יציב . הוסיפו בהדרגה את החלב והמשיכו להקציף עד שיציב.
*העבירו מחצית מהקרם מעל שכבת הביסקויטים הראשונה .
*שפכו את יתרת הביסקוויטים מעל הקרם ויישרו.
*העבירו את יתרת הקרם ויישרו.
הכניסו לקרור בזמן שתמיסו את השמנת והשוקולדים יחד . הניחו מעט לצינון (10 דקות בכל זאת לא נמזוג את זה לוהט על העוגה).
*מזגן מעל העוגה והכניסו לקרור עד ייצוב (בערך שעתיים ).
הסירו את הרינג ואת השקף בעדינות.
אם אתם רואים שקצת נדבק קחו סכין טבלו במים רותחים נגבו טוב והעבירו בקצה העוגה (היכן שיש ציפוי שוקולד ...זה ישתחרר בקלות).
הניחו שוקולדים מעל ....אפשר גם ללא . תהנו .
אופן הכנה בתמונות :
יפהפייה ונהדרת כתמיד.
השבמחק