עוגיות חמאה פקאן מושלמות
הסוד הגדול הוא חומרים טובים ...ושוב טובים .
הבצק עשיר החמאה ,ישנו שימוש בחמאה ,מקל וניל אמיתי ואגוזי פקאן .... זה מצב שאי אפשר לטעות .
העוגיות הן עוגיות בקערה אחת (מתאימות במיוחד לאמא עסוקה כמוני ) כל כך קלות שזה פשע.
ניתן ליצור צורה של ירח או פשוט עיגולים קטנים מה שנוח לכם
לפנק לפנק
חומרים
280 גרם חמאה רכה
5 כפות אבקת סוכר
1 כף וניל
1 חלמון ביצה (גודל L )
3.5 כוסות קמח לבן מנופה
3 כפות חלב
1 1/4 כוסות אגוזי פקאן קצוצים גס
2 כוסות אבקת סוכר לטבילה בסוף
אופן הכנה-
בקערה ערבב(מקצפת או כף ממש לא משנה) חמאה אבקת סוכר ווניל .
כשהכל אחיד הוסיפו חלמון ביצה וערבבו.
הוסיפו קמח אחד וחלב לא ללוש יתר על המידה.
הוסיפו לבסוף את אגוזי הפקאן לושו עד איחוד הניחו למנוחה 20 דקות .
טיפ-אם בא לכם צרו עיגולים הקפיאו על מגש והעבירו לשקית לאחר מכן (כך לא ידבקו) כך יהיו לכם עוגיות בהישג יד מוכנות בשניה לאפיה .
קחו עיגול קטן (כמו כדור פינג פונג ) צרו נחש וצרו ולאחר מכן צורת ירח.
אני נעזרת בקורץ עוגיות שכולם יצאו אחידים.....תאכלס לא חייב .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בערך 13-15 דקות .
העוגיות צריכות ממש מעט להזהיב בקצוות .
קררו עד שמעט חמים ביד .בזהירות לטבול כל עוגיות משני הצדדים באבקת סוכר .
אזהרות - ממכר בטירוף .....תכינו כמות כפולה ....נגמר מהר 😁
תגובות
הוסף רשומת תגובה