קובה ללא גלוטן מבושלת במרק
קובה ללא גלוטן
הקובה הזו כל כך רכה שזה ממכר .
גם אם אתם לא רגישים לגלוטן תתאהבו בקובה הזו בבוודאות.
אני מבשלת את הקובה במרק ירקות עם גרגרי חומוס אך ללא ספק ניתן להחליף בכל מרק שאוהבים.
חומרים :
לקובות
המעטפת:
2.5 כוסות קמח תירס אינסטנט (אני השתמשתי בויליפוד ).
3/4 כוס עמילן טפיוקה
2 כפות שמן
1.5 כוסות מים רותחים
המילוי:
300 גרם בשר צלעות טחון
1 בצל גדול חתוך דק
1 כף רסק
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
1 כף שמן
המרק:
2 קישואים פרוסים דק
3 גזרים פרוסים דק
1 בצל פרוס דק
1 תפו"א גדול פרוס דק
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1.5 ליטר מים
1 כפית כורכום
1 כף מלח
1 כפית פלפל
1 כף בהרת
אופן הכנה:
מעטפת הקובה -
בקערה גדולה הניחו את החומרים היבשים ומעל את המים הרותחים .
ערבבו טוב יתקבל לכם מעין בצק .
המילוי-
בסיר חממו את השמן .
טגנו את הבצל עד הזהבה .הוסיפו את הבשר וטגנו טוב .
הוסיפו תבלינים ורסק המשיכו לטגן עד שיתקבל לכם מעין ראגו .
סננו מנוזלים מיותרים .
הרכבת הקובות -
בעזרת ידיים רטובות צרו כדור מהמעטפת .צרו גומה ומלאו אותה במלית .
סגרו טוב .
בשלב זה ניתן גם להכניס להקפאה ולהשתמש לאחר מכן .
רק חשוב לעטוף את הקובות טוב בניילון .
הכנת המרק -
הכניסו לסיר את כל חומרי המרק מעט החומוס הביאו לרתיחה .
בשלו 15 דקות על אש בינונית .
הוציאו חלק מהירקות לצלחת ואת השאר טחנו .
החזירו את הירקות למרק והוסיפו את גרגרי החומוס .
הכניסו בעדינות את הקובות .
בשלו על אש בינונית עוד 15-20 דקות .
הקובה הזו כל כך רכה שזה ממכר .
גם אם אתם לא רגישים לגלוטן תתאהבו בקובה הזו בבוודאות.
אני מבשלת את הקובה במרק ירקות עם גרגרי חומוס אך ללא ספק ניתן להחליף בכל מרק שאוהבים.
חומרים :
לקובות
המעטפת:
2.5 כוסות קמח תירס אינסטנט (אני השתמשתי בויליפוד ).
3/4 כוס עמילן טפיוקה
2 כפות שמן
1.5 כוסות מים רותחים
המילוי:
300 גרם בשר צלעות טחון
1 בצל גדול חתוך דק
1 כף רסק
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
1 כף שמן
המרק:
2 קישואים פרוסים דק
3 גזרים פרוסים דק
1 בצל פרוס דק
1 תפו"א גדול פרוס דק
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1.5 ליטר מים
1 כפית כורכום
1 כף מלח
1 כפית פלפל
1 כף בהרת
אופן הכנה:
מעטפת הקובה -
בקערה גדולה הניחו את החומרים היבשים ומעל את המים הרותחים .
ערבבו טוב יתקבל לכם מעין בצק .
המילוי-
בסיר חממו את השמן .
טגנו את הבצל עד הזהבה .הוסיפו את הבשר וטגנו טוב .
הוסיפו תבלינים ורסק המשיכו לטגן עד שיתקבל לכם מעין ראגו .
סננו מנוזלים מיותרים .
הרכבת הקובות -
בעזרת ידיים רטובות צרו כדור מהמעטפת .צרו גומה ומלאו אותה במלית .
סגרו טוב .
בשלב זה ניתן גם להכניס להקפאה ולהשתמש לאחר מכן .
רק חשוב לעטוף את הקובות טוב בניילון .
הכנת המרק -
הכניסו לסיר את כל חומרי המרק מעט החומוס הביאו לרתיחה .
בשלו 15 דקות על אש בינונית .
הוציאו חלק מהירקות לצלחת ואת השאר טחנו .
החזירו את הירקות למרק והוסיפו את גרגרי החומוס .
הכניסו בעדינות את הקובות .
בשלו על אש בינונית עוד 15-20 דקות .
תגובות
הוסף רשומת תגובה