שקרפרה-התמכרות אמיתית
מקורם במטבח הערבי (יש יאמרו שבעלי הזכות על המתכון 😉 היו הטורקים ) וישנם מגוון גרסאות .
יש שיוצרים אותם עגולים עם בוטנים חלקם בצורת אליפסה האמת זה לא משנה לי כל עוד הטעם ממכר.
שקרפרה
חומרים :
לסירופ-
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כוס מיץ תפוזים טרי
רצועה/ שתיים של תפוז
לבצק-
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס אבקת סוכר
2 ביצים
כפית וניל איכותי
1 שקיק אבקת אפיה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
כוס סולת
2.5 כוסות קמח
להברשה -2 חלמונים טרופים
אופן הכנה:
בסיר הכניסו את כל חומרי הסירופ והביאו לרתיחה.
הורידו את האש ובשלו עוד 10 דקות על אש בינונית (ללא מכסה ) .
הנוזל יסמיך וישנה צבעו למעט צהבהב.
הניחו בצד לקרור מלא .
בקערה ערבבו את החמאה ואבקת הסוכר .
הוסיפו ביצים ווניל וערבבו טוב
הוסיפו אבקת אפיה ,סודה לשתיה וסולת וערבבו עד שאחיד .
הוסיפו קמח ולושו עד שהבצק נעים ונוח למגע .
הניחו את הבצק בצד מכוסה 15 דקות .
צרו צורת אליפסה (קחו בחשבון שבאפיה העוגיה מתנפחת אז צרו גודל קטן ) .
הניחו על מגש מרוח בחמאה (הכמות של הבצק תתאים למגש תנור סטנדרטי ) דאגו שהמגש יהיה עמוק בכדי שיכיל את הסירופ לאחר האפיה .
צרו חריצים בעזאת מזלג והברישו בחלמון טרוף.
אפו 15-17 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
הוציאו מהתנור ומיד צקו את כל הסירופ במגש (כן זה נראה הצפה אבל העוגיות ישתו הכל ).
ברגע שהנוזל נספג אתם יכולים לעטר בפיסטוק טחון (...גם ללא הולך ) ולהגיש .
מזהירה אתכם זה ממכר
תגובות
הוסף רשומת תגובה