הספרא של הוריי

העוגה הבאה היא ספרא עוגת סולת שמקורה במטבח הלובי .
היא קיימת במטבחים שונים גם בשם נמורה ,בסבוסה ועוד ... השינוי הוא בניואנסנים כמו הוספת ביצים/תמרים /צימוקים/שקדים .
הוריי מכינים אותי לפעמים עם תמרים ואגוזים ולפעמים בצורה החלקה כמו שצילמתי לכם בסירטון (אני מוצאת לנכון שהספרא חלקה היא קלה ונוחה יותר לחיתוך )
מצרפת לכם את שני המתכונים.

 לספרא:
1 קג סולת
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
2 ביצים L
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 שקיקי אבקת אפיה
8 גרגרי מסטיקא -למעוך אותם או לכתוש (ניתן גם פחות או לוותר  מי שלא אוהב את המרקם )
חצי כוס שומשום
כוס שקדים שלמים לעיטור .
לסירופ -
4 כוסות סוכר
3 כוס מים
חצי לימון סחוט
קליפת תפוז
2-3 טיפות תמצית זהר (פריחת הדרים)
אופן הכנה :
הכנת הסירופ-
בסיר הכניסו את הסוכר מים ,זהר וקליפת תפוז הביאו לרתיחה ובשלו בערך 10 דקות על אש בינונית.
הוסיפו את הלימון הסחוט ערבבו ובשלו 2-3 דקות הסירו וקררו לחלוטין.
הכנת העוגה-
ערבבו סולת ,סוכר ואבקת אפיה יחד .
כתשו את המסטיקא והוסיפו לתערובת .
הוסיפו שמן ,מיץ תפוזים וביצים.
ערבבו טוב עד שמתאחד .
הניחו 10 דקות שהתערובת תספח את הנוזלים.
(מי שרוצה זה הזמן לערבב את התמרים עם האגוזים וצימוקים בקערה אותם תשטחו באמצע העוגה אם תכינו בגרסה עם התמרים )
שמנו תבנית ושטחו את התערובת אחיד ככל שתוכלו (אפשר בידיים משומנות מעט).
אני משטחת חצי מגובה התבנית כי העוגה מכפילה גובה.
פזרו את השומשום מעל
חתכו לפי הצורה הרצויה ונעצו על כל חתיכה שקד.
לאפות ב180 מעלות בתנור שחומם מראש עד שמשחים כמעט 40 דקות.

תהנו

#tripoli #cake #smolinacake#cookiemonstertonimashiah #sweet #almonds

תגובות

רשומות פופולריות