העוף המושלם







אני מאוד אוהבת לצלות עוף  .נוכחתי לדעת שדי קל לייבש את העוף ואז גם אם אתם אוהבים מאוד לא תאכלו.
אז איך מכינים עוף  רך רך בחלקו הפנימי  וקריספי במעטה אך עדיין לא לייבש אותו.
הטריק הוא צלייה של העוף בהתחלה בנייר אלומיניום (... ומתחת נייר אפייה )  עד שהוא מבושל לחלוטין ואז לתת מכת חום שגורמת לו להפוך לקריספי ממש .
אני צולה את העוף עם תפו"א ובטטה בהחלט ניתן להחליף בכל ירק שורש אהוב.
ניתן להכין עם כרעיים, פולקע ואפילו עוף שלם באותה הצורה .
הדרך הטובה ביותר לצלות עוף
חומרים:
4 כרעיים גדולות
4 תפו"א גדולים חותכים לרבעים
4 בטטות בינוניות חתוכות לרבעים
2 כפות רסק איכותי
כף וחצי  פפריקה בשמן או מעושנת מה שאתם מעדיפים
כף מלח
חצי כף פלפל
כף מרק עוף
3 כפות שמן קנולה
3/4 כוס מים רותחים
אופן הכנה:
הכינו את הרוטב (לא ממש רוטב יישאר אחרי הצלייה ) -ערבבו טוב  את הרסק התבלינים ,השמן והמים .
ערבבו את העוף והתפו"א והבטטה עם החומרי הרוטב כדי שייכסה הכל .
כסו את המגש באלומיניום ומעל נייר אפייה .
הניחו את הירקות והעוף .
כסו באלומיניום והדקו את כל הקצוות טוב טוב שיהיה אטום .
הכניסו לצליה במשך שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל170 מעלות .
הוציאו מהתנור והעלו את הטמפרטורה ל270 מעלות  הורידו את נייר הכסף העליון מהעוף והכניסו לצלייה של 40 דקות נוספות .
הפכו את הכרעיים כדי שייצלו מכל הכיוונים. תהנו חברים
לסירטון הכנה המלא היכנסו לערוץ היוטיוב של מפלצת העוגיות. מצרפת לכם לינק -
https://youtu.be/T01aUFEgzdg


תגובות

רשומות פופולריות