לחם תירס











לחם תירס ...המקור ללחם זה הוא אמריקאי .מרקמו מזכיר עוגה עסיסית ורכה אך הטעם הוא של לחם עשיר עם טעם עדין של חמאה .
הכנתי כאן שלושה גירסאות עם מתכון בסיסי אחד.
מהמתכון של הלחם הכנתי גם את הפיצה .
בסופו של דבר חשוב לומר שהוא טעים קל מאוד להכנה וכמובן כשר לפסח .
״לחם תירס עם טויסטים ישראליים 
חומרים :
1 3/4 קמח תירס דק (לא זה של הפולנטה )-תמצאו בכל חנויות הטבע .
1כף סוכר 
רבע כפית מלח 
כפית וחצי אבקת אפיה 
חצי כפית סודה לשתיה 
100 גרם חמאה מומסת "
1 1/2 -כוס רוויון 
2 ביצים L
אופן הכנה :
ערבבו את כל החומרים היבשים יחד .ערבבו בנפרד את החמאה הרוויון והביצים .הוסיפו את תערובת הרטובים ליבשים וערבבו טוב .
העבירו לתבנית משומנת חמאה (אם זאת תבנית נייר אין צורך )ואפו ב180 מעלות עד שבבדיקת קיסם יוצא יבש .
לחם עם גבינה פסטו ועגבניות מיובשות -הכינו הכל כמו במתכון הלחם אך לפני האפיה הוסיפו את הפסטו וממרח העגבניות המיובשות  ואפו ברגע שיציב הוסיפו עוד מעט גבינה צהובה מעל .

תגובות

רשומות פופולריות