עוגת פסח אולטימטיבית

פסח בפתח והנה מתכון בסיסי לעוגת שיש הדרים שתהפוך לאורחת קבע בביתכם בחג .
העוגה רכה רכה ואורירית וכן היא גם גבוהה .
ניתן לאפות בתבנית 28 כמוני או בתבנית קוגלהוף וכן אפשר גם לחלק לאינגליש קייק ולחלק לכולם .
....רק לזכור כלל אחד פשוט לא משמנים את התבנית ......(כן אתם תצליחו לשחרר אותה אחר כך מבטיחה ).
" עוגת פסח אולטימטיבית "
חומרים :
6 ביצים מופרדות
1 1/2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ קלמנטינות
1 1/2  כפות גרידת הדרים (אני עירבתי תפוז וקלמנטינה )
1 1/2 כוסות קמח תירס (לא להכנה מהירה אתם צריכים  קמח תירס דק )
1 שקיק אבקת אפיה
3/4 כוס קורנפלור
1 כף קקאו איכותי
ומעט אבקת סוכר לזריה
אופן הכנה :
הקציפו בקערה את החלמונים (צהוב ) עם 3/4 כוס סוכר עד שהתערובת הופכת בהירה תפוחה ומכפילה את נפה .
הוסיפו את השמן באיטיות תוך כדי הקצפה .הוסיפו גרידת הדרים ומעט מיץ קלמנטינות .
הוסיפו בהדרגה את הקמח תירס ועוד קצת מהמיץ קלמטינות  עד שהכל בפנים
הוסיפו קורנפלור ואבקת האפיה .והניחו את התערובת בצד .
הקציפו את החלבונים עם יתרת הסןכר לקצף יציב ומבריק .
העבירו שליש מתערטבות החלבונים לתערובת החלמונים והתחילו לקפל .
המשיכו כך עוד פעמיים עד שכל התערובת אחידה .לא לקפל יתר על המידה בכדי שישאר נפח .
העבירו לקערה נפרדת מחצית מהתערובת של העוגה הוסיפו קקאו וקפלו .
העבירו לתבנית לא משומנת את המסה הלבנה ומעל את החומה ובעזרת  קיסם צרו אפקט שיש (בקיצור קשקשו את התערובת מעט כמו ילדים )
הכניסו לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ואפו שעה ורבע עד שבבדיקת קיסם יוצא יבש
חשוב לא לפתוח את התנור בשעה הראשונה .
מי שאופה בתבנית עגולה בהתחלה המרכז נראה מעט שקוע וככל שהעוגה נאפית הוא עולה לא לדאוג .
להוציא לקרר באופן מלא ובעזרת סכין להפריד מהתבנית .
זרו מעט אבקת סוכר מעל והגישו
תהנו פסח שמח ומתוק !
הדרכה מצולמת -















כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות -טוני משיח" אין לצלם להעתיק  ללא רשות  אבל בהחלט מוזמנים לשתף 

תגובות

רשומות פופולריות