"שעות שעות אני במטבח - עוגת כוורת"




 ראש השנה עוד רגע כאן .....נראה לכם שאשאיר אתכם ללא עוגת רושם מדהימה .
שכבות של תפוחים מקורמלים קלות בין שכבות בצק עם טויסט פשוט אך עושה את כל ההבדל .
הקלות הבלתי נסבלת של  הכנת העוגה הזאת תדהים גם אתכם ...לא לא צריך כלים או תבניות מיוחדות אפשר גם בחד פעמי ,כן גם תבנית חד פעמית תתאים .
אין צורך במטריצה להכנת הכוורת למעלה .

תזכרו את המוטו שלי  לשקר במצח נחושה לכל שואל
" שעות שעות אני במטבח" אף אחד לא צריך לדעת שהיה לכם קל .
"שעות שעות במטבח (....ממש לא )"
חומרים (תבנית 28 )
500 גרם קמח
1 כף שמרים
1 כף גדושה סוכר (לא לא צריך יותר)
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל M
כוס מים חמימים
למילוי -
7 תפוחי גרנד סמיט גדולים ( כן זו הכמות לעוגה הזו אפשר להכין עם פחות אבל לא תקבלו אותו אפקט )  מקולפים חתוכים לפלחים עבים .
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
כוס צימוקים בהירים
1 כפית לימון
קינמון כמה שאתם אוהבים אני מוסיפה כפית שטוחה  (...כן אני חולת קינמון מודה מודה באשמה ).
 מעט חמאה למריחת התבנית
1 ביצה טרופה עם קורט מלח להברשה
2 כפות דבש מחומם למריחה מעל
אופן הכנה :
לסיר רחב הכניסו את פלחי התפוחים סוכר קינמון חמאה צימוקים  ולימון  ובשלו על להבה בינונית בסיר מכוסה ערבבו מידי פעם  אתם תראו שהתפוחים מגירים נוזלים ,כך שלא צריך עוד נוזלים .בשלו 6-7 דקות
קררו  והניחו בצד לקרור מלא .
בקערה הניחו את השמרים הסוכר והמים והניחו לתערובת 5-10 דקות שהתערובת תתחיל לתסוס אתם תראו בועות .
הוסיפו קמח מנופה והתחילו ללוש
הוסיפו חמאה וביצים תוך כדי לישה .
לקראת סיום הוסיפו את המלח 
לושו עד קבלת בצק מעט דביק למגע אל תילחצו הוא מתייצב בהתפחה והתפיחו עד הכפלת נפח.
הורידו נפח ע"י לישה 
חלקו את הבצק ל 3 חלקים שווים .
רדדו את הבצק בערך לעובי 1.5-2 ס"מ (לא אני לא באה למדוד לכם תזכרו שהבצק חייב להכיל כמות גדולה של פרי   אז לא להתקמצן )על נייר אפיה .
סמנו על נייר אפיה את גודל התבנית . הפכו את הנייר ורדדו מעל את הבצק.
מרחו חמאה על תבנית קפיצית / רינג או חד פעמית ( כן כן יש גם אופציה כזאת ) .
הניחו שכבת בצק ראשונה ומעל סדרו את התפוחים והניחו עוד שכבת בצק סדרו את שכבת התפוחים השניה .
את העיגול השלישי פשוט תחוררו עם צנטר עגול או חותכן עגיות קטן ( כן זה שמשמש לזילוף) אין לכם צנטר השתמשו בפקק או
הטריק הוא לקרוץ שורה ראשונה ואז בשורה השניה אתם קורצים כל עיגול ביו העיגולים כך שתקבלו מעין כוורת .
הפכו את הנייר אפיה על העוגה הדקו וישר את.העוגה (בכל זאת זה צריך לצאת ישר 😉).קלפו את נייר האפיה בעדינות
התפיחו עד הכפלת נפח . הברישו בביצה טרופה
והכניסו לתנור שחומם מראש ל 30  דקות ב180 מעלות
הוציאו מהתנור  חלצו מהתבנית ומרחו בדבש מחומם .
תהנו חברים שנה מתוקה לכם ולכל בני/בנות ביתכם מי ייתן וכל משאלות ליבכם ייתגשמו לטובה







































תגובות

  1. כל הכבוד תבורכי על השיתוף ויופי של הסבר.
    חג שמח.

    השבמחק
  2. היי טוני, אחלה הסבר שבעולם. נראית עוגה מעולה , והיא הולכת להיות עוגת ה"שוויצ" שלי בחג הזה (שוויצ = שוויצרית... :)) תודה על הסבר מדוייק ושנה טובה לך ולבני ביתך.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות