בקלאווה -מלפוף




בקלאווה ממכרת וטעימה .
הבקלאווה הזו נקראת מלפוף .אני מכינה אותה עם תערובת של קשיו ,פקאן ופיסטוק ...אבל אפשר להמיר בכל סוג שאוהבים
ההכנה קלה מאוד מכיוון שהבצק שאני משתמשת בו הוא פילו .כן עלי פילו קנויים .
בקלאווה מלפוף
חומרים :
1 חבילה עליי פילו
100גרם חמאה מומסת
מלית-
1 כוס קשיו קלוי
1 כוס פקאן קלוי
1/2 כוס פיסטוק מקולף קלוי
1  1/2 כוס סוכר.
1/2 מקל וניל או כפית תמצית וניל
לסירופ -
1  1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
כפית לימון סחוט
אופן הכנה :
בסיר הניחו את המים סוכר  לימון ווניל בשלו עד רתיחה הורידו ללהבה בינונית עוד 5 דקות .הניחו בצד
לטחון את האגוזים והסוכר ואח"כ להוסיף את הוניל .
להניח בקצה כל עלה פילו את תערובת האגוזים ומעל שיפוד/מקל עץ( אני השתמשתי בידית של כף עץ ) לקפל מעל אתל העלה פילו ולסיים שקצה העלה כלפיי מטה .
בכדי שתצא לכם הצורה של הבקלאווה פשוט קווצו את העלה והסירו בזהירות את השיפוד (ראו הדרכה מצולמת )
הניחו על תבנית מרופדת נייר אפיה ומרחו בחמאה מומסת .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה (בערך 20 דקות)
מרחו את הבלאווה החמאה בנדיבות בסירופ והניחו להתקרר.
ניתן לחתוך את הבקלאווה לםני האפיה אבל אני תמיד חותכת אחריי בעזרת סכין מסור .
תהנו חברים
הדרכה מצולמת-

















תגובות

  1. איזה יופי של תמונות שמסבירות מצויין את כל התהליך
    תודה רבה 💖

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות