שמרים רבותיי שמרים-סדנת שמרים ע"פ מפלצת העוגיות -רולדות


יש משהו בעוגות שמרים למי שראה וגדל בתור ילד/ה להורים קונדיטורים. 
אין דרך להסביר חוץ מריח . הריח של השמרים במאפיות הוא פלאשבאק לילדות שלי  למאפיות  של הוריי ושל סבי וסבתי .
המתכון הבא מבוסס על בצק חלות קלאסי של אבי . אני שיניתי והמתקתי. ...למה חלות כי הוא כל כך טוב שאפשר בקלות להכין ממנו עוגות בלי הרבה עבודה.
את המתכון לחלות של אבי בפעם הבאה .
עוגות שמרים ריחניות מלאות במליות אגוזי לוז , נוטלה, לוטוס  ....פשוט ממכר .
בצק שמרים על בסיס חמאה עשיר ורך 
אם אתם רוצים את הגרסה הפרווה פשוט וותרו על החמאה והחליפו למחמאה פרווה .
שמרים רבותיי שמרים 
חומרים:
1 ק"ג קמח 
 2 כפות גדושה שמרים יבשים .
חצי כוס סוכר (כן לא צריך יותר מזה )
2 כוסות מים חמימים.
כפית  שטוחה מלח 
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה
לסירופ:
2 כוסות סוכר 
2 כוסות מים 
חתיכת קליפה לימון 
כף מיץ לימון 
כף וניל איכותי 
למילוי -
כל ממרח שאתם אוהבים ניתן להשתמש ב:
ממרח אגוזי לוז 
ממרח נוטלה
ממרח לוטוס
חמאת שקדים
חמאה +סוכר +קקאו /קינמון 
בקיצור תתפרעו
כמה ????
אני משתמשת כמעט ב3 כפות לכל רולדה אתם יכולים למרוח פחות אם לא אוהבים   
להברשה-1 ביצה  מעורבב עם קורט מלח 
מעט שקדים פרוסים לקישוט או שומשום
אופן הכנה :
חממו תנור ל180 מעלות .
בסיר קטן הכניסו את חומרי הסירופ הביאו לרתיחה ובשלווה עוד 5 דקות על אש קטנה הסירו והניחו לצינון.
בקערה הניחו את השמרים הסוכר והמים והניחו לתערובת 5-10 דקות שהתערובת תתחיל תסוס אתם תראו בועות .
הוסיפו קמח מנופה והתחילו ללוש
הוסיפו חמאה וביצים תוך כדי לישה .
לקראת סיום הוסיפו את המלח 
לושו עד קבלת בצק מעט דביק למגע אל תילחצו הוא מתייצב בהתפחה .פזרו מעט קמח מעל והתפיחו עד הכפלת נפח.
הורידו ע"י לישה והחלו בחלוקה של הבצק מילויו והכנסה לתבניות(ראו אופן הכנה בסירטון המצורף ).
התפיחו להכפלת נפח 
הברישו בביצה טרופה עם מעט מלח בעדינות כדי שלא תורידו את הנפח של העוגות  .
אפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בערך 30-35 דקות .
הוציאו והברישו בסירופ הקר .
תהנו חברים 

תגובות

רשומות פופולריות