קובה סורית לפסח (שתי גרסאות בשרית וטבעונית )




קובה סורית/בורגול....תקראו איך שבא לכם.
אחת המאכלים שהייתי חייבת אבל חייבת להמיר למתכון ללא גלוטן /לפסח .
אין במתכון הזה טיפה של קמח מצה האמת שלא צריך כלל .
הקובות האלו רכות רכות בפנים וקריספיות בחוץ שהן אומצו בחום ע"י הילדודס וגם המבוגרים.
ההכנה די פשוטה אבל .....וזה אבל גדול אתם חייבים לעקוב אחריי ההוראות ואז תוכלו לברך אותי 😁.
אני הכנתי בשתי גרסאות הראשונה במילוי בשר והשניה במילוי מיקס בצל ופיטריות לצמחונים/טבעונים.
קובה סורית לפסח :
כ- 15 יחידות בינוניות 
למעטפת :
2 1/2  כוסות קמח תירס אינסטנט(לא קמח תירס רגיל  ...יש של ויליפוד שכתוב קמח תירס אינסטנט)
1/4 כוס שמן צמחי(קנולה ,סויה ,תירס,זית)
1 1/2 כפיות מלח
2 כוסות מים רותחים
2 כפות קורנפלור (לא להוסיף יותר ....בוודאות לא צריך יותר )
למילוי בשרי :
3 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
חצי ק"ג  בשר טחון (אני משתמשת בצלעות  טרי מספר 2)
כף בהרת
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף גדושה רסק
למילוי צמחוני/טבעוני:
3 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
סלסלה פיטריות שמפניון קצוצות
סלסלה פיטריות פורטבלו קצוצות
כפית מלח
כף בהרת
כפית פלפל שחור
כף גדושה רסק
אופן הכנה:
קודם מכינים מלית ואחכ מעטפת.
הכנת המליות-טגנו את הבצל עד הזהבה הכניסו את הבשר (או פיטריות בגרסה הצמחונית/טבעונית)
טגנו טוב טוב .
הוסיפו תבלינים ערבבו והוסיפו רסק טגנו עוד 4-5 דקות .
העבירו למסננת בכדי להיפטר משומן ונוזלים עודפים. 
הכנת המעטפת -
בקערה גדולה הכניסו את המים הרותחים והשמן.
הכניסו את הפולנטה לנוזלים באיטיות תוך כדי ערבוב.
הוסיפו מלח וקורנפלור.
ערבבו טוב טוב עד שכול הקורנפלור נבלע בתערובת
הניחו לקרור.
מלאו קערת מים לידכם טבלו את הידיים וצרו כדורים מהתערובת .
צרו גומה בכדור מלאו במילוי שאתם רוצים סגרו וצרו את הצורה של הקובה.
התערובת רכה וצריך לעבוד בעדינות .
לא להוסיף קטרנפלור אחרת תיהיה לכם יציקת בטון ....ראו הוזהרתם😁
הכניסו לקרור 30 דקות
אז למה עוד פעם קרור אתם תוהים ?????
אז ככה הפולנטה מתקשה שהיא מתקררת ואז ניתן לעבור על הרחובות שוב ו"לחדד" פינות.
חממו מחבת עם שמן עמוק .
הוציאו מהמקרר עם ידיים רטובות מעט סדרו את הצורה ומיד לשמן החם.
טגנו עד שמעט זהוב( בערך 2 דקות מכל צד אצלי ) .
העבירו למסננת (זה עדיף מנייר סופג בעיניי)
הגישו חם .
       בתיאבון 
הדרכה מצולמת -
המעטפת-





הכנת מלית הבשר -





הכנת המלית הצמחונית/טבעונית







הרכבת הקובה








                    






                   

תגובות

רשומות פופולריות