פבלובה טבעונית


....אז מהי אקוואפאבה????
אקוואפאבה הם המים שנוצרים מבישול  של חומוס
יש גם של סויה ושעועית אבל אני השתמשתי במי חומוס .
.......לא לא השתגעתי מבטיחה .אין לזה טעם מוזר אפילו לא תבחינו בהבדל .
אני הכנתי את הפבלובה הבאה ליושבי הבית וחילקתי פבלובה רגילה ופבלובה טבעונית אף אחד לא הבחין בהבדל .
יאמר לזכותה של הטבעונית שנטען שאפילו טעימה יותר .
את הקרם אני העשרתי בגבינת סויה של תנובה שהעניקה טעם יוגורטי לקרם . לא תאמינו שזה טבעוני .מפתיע כמה שזה טעים .
פבלובה טבעונית
חומרים (4 פבלובות   3 קומות כל אחת )
אקוואפאבה (מים מסוננים של חומוס מבושל ) מפחית אחת .
*אני השתמשתי בסוג שיש בו פחות מ300 מג נתרן (שימו לב זה חשוב ).
כוס ורבע אבקת סוכר
1 כפית  אבקת קרם טרטר (להשיג בחנויות מתמחות ).
1 כפית וניל
כפית חומץ
לקרם :
2 שמנת צמחית
1 אינסטנט פודינג וניל
3/4 חבילה של גבינת סויה בטעם טבעי של תנובה
לעיטור :
פירות יער
שוקולד מריר 70% לפחות
אופן הכנה :
ערבבו את הקרם טרטר ואבקת הסוכר.
בקערה נפרדת הקציפו את הקוואפאבה .
לאחר 3 דקות הקצפה התחילו להוסיף את תערובת הסוכר ואבקת הטרטר בהדרגה .
הקציפו עוד 10 דקות לאחר מכן הוסיפו את הוניל והחומץ .
בסה"ב צריך להקציף בין 13-15 דקות (כן די הרבה אבל זה שווה את זה  )
עד שהתערובת נפוחה ומבריקה .
העבירו את הקצף לשקית זילוף (אפשר בצנטר חלק או כוכב מה שמתחשק לכם ).
זלפו עיגולים או קנים (מעין בסיס עם גומה ) אם אין לכם שקית זילוף אפשר ליצור תלוליות עם כף זה יצא טעים באותה מידה 😁 .
אפו בתנור שחומם מראש ל100 מעלות בערך 3 שעות .
הפבלובות מתקשות בדיוק כמו מרנג רגיל .
הכנת הקרם-
הקציפו את השמנת הצמחית והאינסטנט פודינג למרקם יציב.
הוסיפו את גבינת הסויה וקפלו למסה אחידה.
הרכבה-
הניחו על צלחת דסקית מרנג זלפו את הקרם בעזרת צנטר כוכב(אפשר לערום את הקרם  עם כף אם אין שקית זילוף).
הניחו עוד דסקית ומעל שוב קרם כך עד שיהיו לכם 3 שכבות מרנג וקרם.
מעל החלק העליון הניחו את פירות היער ואת השוקולד הקצוץ.
אפשר לקשט במעט נענע ואם ממש בא לכם להתפרע תמעכו מעט פירות יער במזלג  ואת המיץ זרזפו מעל .







  

תגובות

רשומות פופולריות