מטבוחה מקוצרת ע"פ מפלצת העוגיות
מטבוחה היא ללא ספק התמכרות .
תנו לי מטבוחה ולחם ביתי ולא צריכה עוד כלום.
כדי להכין מטבוחה טובה יש גורסים שתצטרכו 4 שעות לפחות ....אני ממש לא חושבת כך ואני גם לא זו שתחליף עגבניות טריות בעגבניות מקופסא ...לפחות לא במטבוחה.😉
אז איך עושים זאת מבלי לישון במטבח ?
בואי טגלה לכם
מטבוחה ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים :
15 עגבניות בינוניות
2 פלפלים חריפים
3 גמבות אדומות גדולות
10 שיני שום
חצי כוס שמן
כף גדושה סוכר
כף שטוחה מלח
אופן הכנה :
צלו בתנור בחום של 270 מעלות את הירקות .
הוציאו וכסו בנייר אפיה ומעל באלומיניום.
תנו לירקות "להזיע" ואז קלפו אותם . הסירו גבעולים קליפות וזרעים מהפלפלים.
קצצו את הירקות גס
בסיר גדול חממו את השמן וטגנו את הגמבות הקצוצות 2-3 דקות הוסיפו את השום והמשיכו לטגן בערך 10 דקות עד שהשום מתרכך.
הוסיפו את הפלפל טגנו דקה ואז הוסיפו עגבניות מלח וסוכר.
הביאו לרתיחה כסו את הסיר והנמיכו . בשלו בסיר מכוסה 15 דקות.
פתחו את הסיר ובשלו עוד 40-45 דקות על אש נמוכה . ערבבו מידי פעם .
התבשיל מצטמצם והנוזלים מתאדים .
המרקם הסופי סמיך וריבתי.
העבירו לקופסאות כשמתקרר.
ממולץ להכין כמות כפולה כי חצי ייגמר כבר מהסיר
תגובות
הוסף רשומת תגובה