זנגולה ע"פ מפלצת העוגיות

זנגולה היא ללא ספק אחת הדברים היותר טעימים במטבח העיראקי .
זו מעין סופגניה /עוגיה/ממתק מטוגנת וטבולה בסירופ מתוק ..
ניתן לראות גרסאות דומות במטבח ההודי בשם ג'לבי ובשם זלביה במטבח הערבי .
ישנם הבדלים בין המטבחים והשוני הבולט הוא העובדה שאת הזנגולה לא צובעים לא את הסירופ ולא את הבצק .
את הזנגולה ניתן להכין מבצק שמרים או עם אבקת אפיה תלוי כמה אתם רוצים לעבוד....אם אתם כמוני  תלכו על הדרך הקלה .
זנגולה
חומרים (12-15 יחידות בינוניות ):
לבצק -
2 כוסות קמח מנופה
1 שקיק אבקת אפיה
רבע כפית מלח
כוס ושלושת רבעי מים
לסירופ
2.5 כוסות סוכר
1 כוס מים
2-3 טיפות מי פריחת הדרים -זהר
חצי לימון סחוט
אופן הכנה:
הסירופ-
להכניס את כל חומרי הסירופ לסיר . הביאו לרתיחה ובשלו 10 דקות נוספות .
קררו לחלוטין.
הבלילה -
ערבבו את הקמח, אבקת אפיה ,המלח .
הוסיפו בהדרגה את המים וערבבו לבצק דליל.
חממו שמן עמוק .
העבירו לשקית זילוף או בקבוק לחיץ (תמצאו בכל חנות חד פעמית ב3-4 שקלים )  .
זלפו ישירות לשמן החם בצורת ספירלה ומעל קו(בכדי שיתפוס את הלולאות ).
ברגע שהזהיב הוציאו סננו והעבירו לסירופ הקר

טיפ-אם השמן לא חם מספיק הזנגולה תיהיה שטוחה למטה .
אחריי 10 דקות רצוי לערבב את המסה אם לא זילפתם (אחרת ייתקבלו מעין בועיות בזנגולה )




תגובות

רשומות פופולריות