פרלין אגוזים




יש גבול לשחיתות באמת יש .....טוב אולי לא באמת יש 🤔.
התענוג הבא הוא חובה להכנה . הוא נקרא פרלין ומכינים אותו מקרמל וכל אגוז אהוב בסיום ניתן לגרוס או לטחון ולהוסיף לעוגות/עוגיות/גלידות או לצפות איתו כדורי שוקולד לבן כמוני😁.
ניתן לשבור בצורה גסה ולנשנש חופשי מזהירה זה ממכר   .
את הגרסה הזו אני מכינה עם גלוקוזה אם אין השתמשו בדבש .
"פרלין ע"פ מפלצת העוגיות "
חומרים:
כוס ושלושת רבעי סוכר .
חצי כוס מים
2 כפות גדושות  גלוקוזה
5.5 כוסות  אגוזים אני השתמשתי במקדמיה שקדים ופקאן הכל לא קלוי
מעט שומשום לזריה מי שאוהב
אופן הכנה :
במחבת רחבה שטחו סוכר וגלוקוזה  .מסביב לסוכר שפכו את המים .
שטחו והניחו לתערובת להתמוסס על אש גבוהה . לא לגעת יותר מידי שלא יווצרו גושים .
ברגע שנמס ערבבו מידי פעם עד שתקבלו גוון זהוב בהיר.
הכניסו את האגוזים והורידו את החום לחום בינוני  והמשיכו לערבב עד שכל הגושים מתפרקים ונשמעים קולות פיצוח של האגוזים שנקלים מהחום של הקרמל .
ברגע שכל האגוזים צופו והגוון ענברי העבירו בזהירות למשטח מצופה נייר אפיה.
זרו את השומשום מעל
קררו לחלוטין וחתכו או שברו.
ניתן לטחון דק או עברה או פשוט לשבור בצורה גסה ולהתמכר



תגובות

רשומות פופולריות