הבצק הבא נולד בטעות כן כן מודה בטעות ....אבל הוא כל כך מושלם שאתם חייבים להכיר אותו .
אני ממלא בפנים מגוון מילויים מלוחים ומתוקים.
הוא פרווה כך שיכול להתאים גם לארוחה עצמה וגם לקינוח .
בצק כיסונים
חומרים:
2 כוסות + שלושת רבעי קמח מנופה
1 כוס מים חמים אני ממלא חצי כוס רותחים חצי כוס מהברז.
למילוי:
3 בצלים קטנים או 2 גדולים קצוצים
חצי ק"ג בשר צלעות טחון טרי (מספר 2)
פלפל שחור
בהרת
מלח
2 כפות גדושות רסק
2 כפות שמן
*מי שרוצה מילוי מתוק אפשר
50 גרם חמאה + 4 תפוחי עץ סמיט מקולפים וחתוכים +חצי כוס סוכר+מעט קינמון + שלושת רבעי כוס צימוקים בהירים
להקפיץ העל עד שמקורמל טוב ולקרר לפני המילוי
לטיגון-
שמן עמוק
אופן הכנה:
ללוש את הקמח והמים בערך 5-6 דקות ייתקבל בצק מעט דביק אך רך.
הניחו למנוחה 10 דקות ואז שוב לושו 3-4  דקות ואז הניחו למנוחה שעה .
בזמן הזה טגנו את הבצל עד הזהבה .הכניסו את הבשר והתבלינים וטגנו טוב .
כאשר הבשר מטוגן היטב הוסיפו את הרסק וטגנו 3-4 דקות
קררו מעט אם יש נוזלים עודפים סננו .
קמחו משטח וצרו מהבצק נקניק ארוך . חתכו את הבצק לחתיכות בגודל פינג פונג .
גלגלו  לכדורים.
כל עיגול רדדו למעין פיתה דקה דקה .
מלאו במילוי הרצוי  וסגרו .אני משתמשת בקורצן עגול. מתחו בעדינות את הכיסון והכניבו לטיגון עד שזהוב .
ניתן להקפיא רק לעטוף טוב .




תגובות

רשומות פופולריות