סלונה עיראקית



סלונה הוא תבשיל דגים חמוץ מתוק מהמטבח העיראקי .את החמיצות הוא מקבל מלימון או מלח לימון והמתיקות מהסוכר ומהבצל.
את הדגים יש להשרות במים ולימון לפני האחרון בכדי להיפטר מהריח הדגי החזק .
הדג הנפוץ בתבשיל הזה הוא פילה בקלה אך כל פילה דג לבן ללא עור יתאים.
אני מבשלת תבשיל משפחתי גדול יחסית אז הכמויות גדולות קחו בחשבון שכמות קטנה משמע כמויות קטנות יותר .
סלונה עיראקית
חומרים:
900 גרם דג פילה בקלה
להשרות הדג -
כוס וחצי לימון טרי סחוט
1 כוס מים
לרוטב -
9 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות .
400 גרם עגבניות מרוסקות אני השתמשתי בחברת mutti בהחלט אפשר בעגבניות טריות בשלות (עגבניות משומרות מקצרות את זמן הבישול קחו בחשבון )
כוס סוכר (כן זו הכמות חברים זהו תבשיל גדול )
1 כף מלח
כוס לימון סחוט טרי
2 כפות גדושות רסק
3 כפות שמן
לטיגון הדגים :
2 כוסות קמח
4 ביצים L מעורבבות עם 2 כפות גדושות מיונז
1 ליטר שמן
מעל -
5 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ .
אופן הכנה :
חתכו את כל פילה לחצי
הניחו בקערה רחבה ושפכו מעל את המים והלימון. השאירו בצד 30-40 דקות .
בינתיים טגנו את הבצל עד הזהבה, הוסיפו את הסוכר, עגבניות מרוסקות, מלח ורסק ובשלו עד שהרוטב מסמיך (מרקם של מעין מטבוחה מעט דלילה).
סננו את הדגים מהמים והלימון וטבלו בקמח ולאחר מכן בתערובת הביצים .
טגנו בשמן עמוק עד הזהבה .
בתבנית רחבה הניחו שכבה של רוטב ומעליה סדרו את הדגים המטוגנים.
הסירו מהדגים את שאריות הביצה שנוצרו בטיגון.
אני מסדרת שתי שכבות אחת מעל השניה .
צקו את יתרת הרוטב מעל וסדרו את פרוסות עגבניות בצפיפות.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 30-40 דקות עד הסמכה הרוטב וצלייה של העגבניות בחלק העליון.


תגובות

רשומות פופולריות