עוגת ביסקויטים זברה מתכון מנצח


עוגת ביסקויטים היא נוסטלגיה מתוקה ללא ספק .
היא קלה להכנה בלי שניה של אפייה והיא טעימה מאוד .
אני אוהבת להכין אותה במראה זברה שנוצר ע"י ביסקויטים וניל ושוקולד מסודרים במעגלים .
אני לרוב משתמשת בתבנית יחסית גדולה (קוטר 28 עם שוליים גבוהים ) אז קחו בחשבון שהכמויות גדולות ומשתנות בהתאם לגודל התבנית .
עוגת ביסקויטים זברה
חומרים:
לבסיס -
250 גרם פתי בר טחון דק
100 גרם חמאה מומסת
לקרם -
1.250 שמנת מתוקה (5 מיכלים של 250 )
3 חבילות אינסטנט פודינג וניל
1.5 כוס חלב
למעגלי ביסקויטים -
1 כוס חלב
500 גרם פתי בר -חצי שוקו חצי וניל
לציפוי מעל -
150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת מתוקה
לקישוט-
100 גרם שוקולד חלב ולבן (נדרש כ50 גרם מכל סוג )
אופו הכנה :
ערבבו יחד את חומרי הבסיס ,שטחו והדקו טוב .
הכניסו להקפיא 10 דקות .
הקציפו את השמנת עם האינסטנט פודינג לקבלת קרם יציב . הוסיפו את החלב והמשיכו בהתקפה עד קבלת מרקם יציב מאוד .
העבירו 3/4 מהקרם לתבנית .
טבלו פתי בר בחלב והתחילו לסדר במעגלים .
בכדי לקבל את אפקט הסברה סדרו במעגלים חום לבן וכך הלאה .
מרחו מעל את יתרת הקרם . וודאו שהכל מכוסה .
הכניסו לקרור לפחות 3 שעות .
המיסו בפולסים של 30 שניות במיקרוגל את חומרי הציפוי.
הניחו בצד 10 דקות שיישאר חמים אך לא לוהט .
בעזרת קולפן צרו מהשוקולדים עיטורים(ראו סירטון )
שפכו מעל העוגה את השוקולד והוסיפו את השוקודים
הגישו מיד או הכניסו לקרור עד ההגשה.




תגובות

רשומות פופולריות