בורקס פינוקים




נכון שבורקס אפשר להכין מבצק קנוי ....אבל שזה כל כך קל הכנה אין כלל סיבה שתעשו זאת .
הכלל היחידי כאן הוא סבלנות ....כן הבצק הזה מפונק .
אני מכינה כמות גדולה  כי אצלי תמיד יש ביקוש אתם יכולים לחלק את הכמות אם זה יותר מידי עבורכם .
"בורקס מפונק"
חומרים (17-20 יחידות )
1 קג קמח מנופה .
1/2 כוס שמן
2 כפות  סוכר
1 כף שטוחה מלח .
2 כפיות חומץ פשוט
3 כוסות מים
3 כוסות שמן  צמחי להשריית הבצק  (סויה\קנולה \תירס \חמניות ...לא זית הטעם דומיננטי ומשתלט )אל דאגה לא כולו נכנס לבצק .
מעט סומסום לזריה
ביצה טרופה עם קורט מלח .
למילוי :
400 גרם גבינה בולגרית  מגורדת 5%
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 ביצים
3 כפות שבבי תפו"א (כן הקנויים שמכינים מהם פירה )...אם אין תפוח אדמה קטן מבושל ומעוך -התובספת הזו תייצב לכם את הגבינה במאפה
אופן הכנה :
הכניסו את הקמח סוכר ומלח וערבבו טוב .הוסיפו את המים  חומץ והשמן ולושו טוב עד קבלת בצק נעים ונוח לעבוד .
הניחו את השמן בקערה והכניסו את הבצק .השמן אמור  יכסה אותו היטב השאירו 40 דקות .
קרצו כדורים  (לי התקבלו 17 יחידות ) החזירו לחצי שעה נוספת בשמן .
בינתיים ערבבו את כל חומרי המלית טוב והניחו בצד.
על משטח הניחו מעט מהשמן בקערה והוציאו כדור פתחו בעזרת הידיים הכי דק שאתם יכולים (לא מערוך ) הבצק צריך ליהיות ממש דק עד שקיפות (חשוב מאוד ככל שהוא דק כך השכבות דקות יותר לא לפחד לרדד עד שתראו את השיש/המשטח מתחת ) מרחו שוב בשמן בנדיבות כדי שיצא עסיסי ולא יתייבש לכם .
אני פותחת מאוד דק ולפעמים גם נוצרים מעט חורים קטנים ,אל דאגה יש כל כך הרבה שכבות בגילגול הבצק שזה לא יהווה בעיה .
הניחו בנדיבות מהמלית לאורך הקצה וגלגלו את הבצק .
יישאר לכם כמעט כוס שמן בקערה ....אז למה לא לשים פחות (כדי שהבצק ינוח בשמן ויעשה רך יותר ...לא להוריד בכמות יפגום לכם בטעם )
גלגלו לשבלול או השאירו פס ארוך מה שמתחשק .
מרחו בביצה טרופה ופזרו סומסום .
אפו בתנור שחומם ל220 מעלות עד שמשחים תהנו .
סרטון הדרכה -


הדרכה מצולמת |-























כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות -טוני משיח" אין לצלם להעתיק  ללא רשות  אבל בהחלט מוזמנים לשתף 

תגובות

  1. מהמםםם טוני..עושה חשק להכין

    השבמחק
  2. הדלקת אותי! אפשר גם להקפיא לפני האפיייה ולא לאפות הכל??????

    השבמחק
  3. ואו כמו שאמא שלי הייתה מכינה חייבת לנסות מקווה שזה קל כמו שאת מסבירה חחח
    בטוח טעים תודה על השיתוף של המתכון !!

    השבמחק
  4. מכינה עכשיו מקווה שיצא לי כמו שלך ,תודה על המתכון.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות