גיסנו -עוגה מושחתת לפסח







אז העוגה הבאה הוכנה מלכתחילה בתור עוגת יום ההולדת של גיסי היקר איתן .....אבל מה לעשות שהבית כבר כשר והוא קיבל עוגה כשרה לפסח .....האמת היא יצאה מעולה אז לא היו תלונות .
העוגה הבאה מושחתת וטעימה והיא עוגת רושם קלאסית  בדיוק כמו שאני אוהבת .מבטיחה שתשאיר את היושבים לשולחן החג פעורי פה
המתכון הבא הוא בעצם שניים מכיוון שאת כדורי הקוקוס שוקולד שקדים תוכלו להכין גם בנפרד ולנשנש כאילו אין מחר .
"גיסנו - עוגה מושחתת לפסח "
חומרים :
לבסיס-
200 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
חצי כוס דבש
חצי כוס קוקוס
3 כוסות קונפלקס -ללא גלוטן כשר לפסח (הפתיתים ללא הסוכר )
לקרם -
5  מיכליםשמנת מתוקה
3 אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
לגנאש -
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד לבן
1 מיכל שמנת מתוקה
לכדורי קוקוס שקדים-
כוס קוקוס
כוס חלב מרוכז
חצי כוס שקדים טחונים
50 גרם שוקולד מריר מומס
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אבקת שקולית (כן זה הכי טעים )
אופן הכנה :
להמיס את החמאה דבש ושוקולד כשנמס להוסיף את הקוקוס ופתיתי הקונפלקס ולערבב היטב .
לשטח בתבנית ליישר ולהדק מעט להכניס להקפאה .
להכנת הגנאש הכניסו את השמנת המתוקה והשוקולדים ולבשל על אש נמוכה עד שהכל נמס ומתאחד .הניחו בצד לצינון
בקערה להכניס אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה ולהקציף עד שיציב מאוד .להוסיף את החלב תוך כדי הקצפה עד שמקבלים מרקם יציב מאוד.
למרוח שלושת רבעי מכמות  הקרם מעל הבסיס ליישר להכניס למקפיא ל15 דקות .
להוציא למזוג שלושת  רבעי מכמות  הגנאש על העוגה וזלף את יתרת הקרם בתלוליות מסביב  ולהכניס להקפאה שעתיים .
בינתיים הכינו את כדורי הקוקוס שקדים ....מה זה אומר כל החומרים של הכדורם יחד לערבב טוב ליצור כדורים לגלגל בשקולית ולהכניס למקפיא ל15 דקות .
להוציא את העוגה מהמקפיא להעביא סכין חמה (לטבול במים חמים ולנגב בנייר ) מסביב לדפנות העוגה ולשחרר את הרינג .
לזרזף את יתר השוקולד לפני ההגשה ולהניח אתכדורי הקווקס שקדים מעל .
חג מושחת ומתוק לכולם .
הדרכה מצולמת -

















כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות -טוני משיח" אין לצלם להעתיק  ללא רשות  אבל בהחלט מוזמנים לשתף 

תגובות

רשומות פופולריות