"....לא זה לא פרווה את צוחקת "
קינוחי פרווה מעולם לא היו מהמועדפים עליי....אבל כשההורים שלי ביקשו קינוחי פרווה לערב ברביקיו איך אפשר לסרב .
הכנתי קינוחים המורכבים משכבות של מרנג קקאו ,קרם וניל תוספת (בחלק חלבה,גנאש שוקולד ובחלק קונפיטורת דובדבנים ביתית ) מעל הכל טופי אגוזים ועוד שברי מרנג.
הקינוחים הבאים מורכבים ממרנגים שאני הכנתי אבל בהחלט אפשר להשתמש במוכנים בכדי לקצר תהליכים
הקינוח נקרא בדיוק כמו התגובות שתקבלו.
"לא זה לא פרווה את צוחקת "
חומרים:
מרנגים-
4 חלבונים
2 כוסות סוכר
1/4 כוס
קקאו מנופה
לקונפיטורת דובדבנים -
2 כוסות דובדבנים ללא גלעין
1/2 כוס סוכר
1 כוסות מים
כף לימון סחוט
לגנאש שוקולד -
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
כוס שמנת צמחית
לטופי אגוזים-
כוס סוכר
3/4 כוס שמנת צמחית
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
לתוספת חלבה -
2 כפות ממרח חלבה מחומם 30 שניות במיקרוגל
לקרם וניל -
3 מיכלים שמנת צמחית
2 אינסטנט פודינג וניל
1 1/2 כוסות מים
אופן הכנה :
* להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף יציב מאוד .
לקפל את הקקאו לתוך המסה בעדינות .
* לזלף על נייר אפיה מקלות ארוכים או קצרים . אני העדפתי את הארוכים (בכדי לקבל מראה כפרי יותר ששוברים לחתיכות )
אפו בטמפרטורה של 100 מעלות בערך שעתיים וחצי .
* בסיר קטן הכניסו את כל חומרי הקונפיטורה (חוץ מהלימון ) הביאו לרתיחה והנמיכו את האש .
בשלו עוד 15 דקות ללא מכסה עד צמצום נוזלים .
הוסיפו את הלימון ערבבו והסירו קצף שנוצר למעלה. קררו
* את הכנת הגנאש אפשר להכין גם על אש נמוכה או במיקרו גל .
למי שמכין בסיר פשוט הכניסו את השמנת הצמחית ושוקולד מריר ופשוט ערבבו עד שוקולד נמס והתערבות מסמיכה מעט. קררו.
* טופי אגוזים -
במחבת הכניסו את הסוכר ויחכו שיתקרמל ברגע זה הכניסו בעדינות תוך כדי ערבוב את השמנת הצמחית.(בזהירות זה רותח).
הורידו מהאש והכניסו את האגוזים ערבבו והניחו לקרור.
* הכנת הקרם - הקציפו את השמנת הצמחית והאינסטנט עד שתקבלו מרקם יציב .
הוסיפו תוך כדי הקצפה את המים.
הרכבה-
* חתכו את המרנגים והניחו בבסיס הכוסות
הניחו מעל כל תוספת שמתחשק (קונפיטורה /גנאש או חלבה ) זלפו בנדיבות מהקרם.
נעצו שברי מרנג וכף טופי אגוזים .
זהו זה כל מה שצריך בכדי לקבל קינוח מושחת פרווה .
זכרו של קונפיטורה והטופי אגוזים יכולים לשמש אתכם כפינוק בפני עצמו
הדרכה מצולמת -
תגובות
הוסף רשומת תגובה