אפוגטו...להרגיש בבית קפה באיטליה

אפוגטו קינוח איטלקי שמורכב מגלידה ואספרגוס
מוזגים את האספרסו מעל הגלידה הקרה ואוכלים לפני שהגלידה נמסה לחלוטין ....פינוק איתי . 
אני מכינה את האפוגטו עם גלידת וניל שמכילה תוכן של תרמיל וניל אמיתי (..למה תרמיל ולא תמצית ....פשוט מרוכז יותר ).
בכדי להכין גלידת וניל לא צריך מכונה ....כן כן את קוראים נכון .                                                      
אפוגטו                                                                 
חומרים :                                                                
    400 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל +כוס)  ...חפשו עם אחוז .
פחית חלב מרוכז (394 מ"ל ) 
מקל וניל                                                                   כוסית אספרסו (אני השתמשתי בקפסולה של קפה ג'ו)                        
                                                     
אופן הכנה :                                                                הקציפו את השמנת עד לקבלת מרקם יציב (יש להימנע מהקצפת יתר ....אחרת תקבלו חמאה ).
חצו את תרמיל הוניל לאורכו וגרדו את התוכן . הוסיפו לקצפת והקציפו עוד קצת .                               הוסיפו את החלב המרוכז והקציפו עד שהמסה           אחידה.                                                                 העבירו לקופסא וסגרו  . הקפיאו כמה שעות עד התייצבות (במקרה שלי זה ארך  4 שעות ).
העבירו מהגלידה הקפואה  לכוס  הגשה/צלחת עמוקה  ומזגו מעל את האספרסו החם .                                       
תאכלו לפני שכל הגלידה נמסה ..........תהנו 😋 
        


             
       

תגובות

רשומות פופולריות