תבשיל בשר עשיר (טביחה)

 



תבשיל בשר עשיר (טביחה)

חומרים (סיר סוטאז גודל 28):
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום
קופסא רסק עגבניות 240 גרם
1½ כף פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום (כן אתם לא טועים ...זה מעניק צבע משגע)
1כפית שטוחה כמון
1½ כפיות מלח
½ כפית סוכר
½ כפית פפריקה חריפה
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטומט
800 גרם בשר (שריר או צלעות) חתוך לקוביות .
5 תפו"א קטנים חתוכים לרבעים .
1 חתיכת דלעת קטנה חתוכה לקוביות גסות (בערך כוס)
שמן (שליש כוס)
אופן הכנה:
*השלב הראשון הוא בעצם הרתחה של הבשר בסיר עם הרבה מים  .
*אתם תראו שיוצא קצף אותו אנחנו נסיר ואת הנוזל נשמור כי בו יש את הטעמים של הבשר .
*ניתן לסנן לחלוטין בכדי לקבל נוזל צלול .
*שלב שני - נכניס את הבצל ללא השמן ונתחיל להזהיב את הבצל בחום בינוני . הסוכרים הטבעיים שבבצל יתחילו להתקרמל ולהשחים.
*הוסיפו את השמן והשום והמשיכו עד שהבצל שחום ויפה .
* הוסיפו את הרסק וטגנו בחום בינוני כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתחיל לשנות את הצבע לכהה יותר .
*הוסיפו את התבלינים ,מלח ,סוכר (למעט אבקת מרק) וטגנו דקה שניים.
*הוסיפו את הנוזלים שסיננו (עד ¾ גובה מהסיר )
ואת הבשר והביאו לסף רתיחה .
* הנמיכו ובשלו כשעה וחצי בחום בינוני נמוך עם מכסה סגור .
*כאשר השיני שום צפות הוציאו מעכו והחזירו פנימה .
* לאחר שעה וחצי הכניסו את תפו"א והדלעת ובשלו עוד כשעה עד שעה וחצי מכוסה .התבשיל מוכן כאשר  כאשר הבשר רך מאוד (שימו לב אם חסר נוזלים הוסיפו).
* אם אתם רוצים להוסיף שעועית קפואה מבושלת/שעועית ירוקה קפואה/חומוס קפוא זה הזמן .
* 15 דקות לפני הסיום ערבבו את  הרוטב עם  אבקת המרק בכלי קטן וברגע שנמס הכניסו לסיר
הגישו עם קוסקוס /אורז או כל תוספת אהובה ,תהנו .

תגובות

רשומות פופולריות