הריסה טוניסאית מושלמת



המתכון הבא הוא לא שלי אבל תאמינו לי שאם טרחתי ללכת לצלם ולבקש מתכון אז הוא שווה בהחלט .
הוריי מכינים בבית פלפל צ'ומה שזה ממרח טריפוליטאי שמהווה בסיס בבישול הלובי.
כשהשכן שלנו דוד הציע לי יום אחד לטעום מההריסה שהכין חשבתי שהטעם יהיה מוכר וזהה לממרח שהוריי מכינים. מתברר שלא ממש .ניואנסנים וכמויות שונות מניבים ממרח שונה חריף וממכר בטירוף שאתם חייבים להכיר.
המתכון הבא הוא של השכן שלי דוד  והוא פשוט מעולה כך שכל הקרדיט כולו שלו.
1 ק"ג פלפל אדום יבש מנוקה מזרעים ועוקצים  (בערך 200 גרם ליכלוך יורד מהכמות הזו  )להשרות שעתיים במים לפני הטחינה ולסנן מהנוזלים.
300 צילי חריף גרוס דק (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים )
250 גרם שבבי שום יבשים( להשרות 6-7 שעות במים ולסנן) או 8 ראשי שום נקיים מקולפים
בערך  כוס ורבע מלח
שמן 3/4 בקבוק (של ליטר)
אופן הכנה :
במטחנת בשר להעביר את החומרים לסירוגין תוך הוספת השמן . הטחינה הראשונה היא טחינה גסה כלומר בחורים גדולים יותר של להב מכונת הבשר .
הטחינה השניה היא כבר על החורים הקטנים יותר .
למה לא טוחנים ישר על קטן ...כי רוב הסיכויים שהכל ייתקע לכם אלא אם כן יש לכם מכונה תעשייתית.
איחסון בצנצנות מעוקרות כלומר שהשרתם במים רותחים .
הכמות היא גדולה ואפשר להקפיא עד שנה .
ניתן להשתמש בהריסה כבסיס לתבשילי דגים .תיבול לבשר או ליוו לבוריקה /בוריק על לחם טרי .להכנת שקשוקות ועוד ...
 בקיצור ממרח שאתם חייבים להכין






תגובות

רשומות פופולריות