הפרעצל המושלם



יש מתכונים שחייב לשמור ....וזה אחד מהם .
המתכון המושלם לפרעצל אמיתי קריספי מאוד במעטה החיצוני ועם זאת עדין ורך בחלקו הפנימי.
תקשיבו אתם חייבים אבל פשוט חייבים לאפות כדי להבין על מה מדובר .
הפרעצל מגיע אלינו במקור מגרמניה שם הוא נטבל בתמיסת בורית בכדי לקבל מעטה קריספי אני משתמשת בסודה לשתייה בכדי לקבל אפקט דומה .
המתכון עצמו לא מכיל רכיבים מהחי למעט מריחת חמאה בסיום כך שדי קל לטבען אותו (פשוט למרוח שמן זית במקום ).
פרעצל מושלם
ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים :
4 כוסות קמח
1.5 כוסות מים חמימים
1 כף סוכר
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1 כף מלח
כף וחצי שמן זית
לטבילת הפרעצל-
10 כוסות מים
כף וחצי סודה לשתיה
מעל-
מלח גס
מי שאוהב ניתן לפזר זעתר או שומשום
למריחה בסיום-
50 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
ערבבו סוכר שמרים ומים יחדיו והניחו כחמש דקות בכדי שהתערובת תתסוס.
הוסיפו את הקמח והמלח ולושו 6-7 דקות .
בסיום הוסיפו את השמן והמשיכו רק עד שהבצק אחיד .
אתם תקבלו בצק מעט דביק פזרו מעל מעט קמח. כסו והתפיחו עד הכפלת נפח .
הורידו נפח וחלקו ל14-16 חתיכות.  גלגלו לכדורים.
כל כדור שטחו למעין פיתה אותה גלגלו לגליל .
לאחר שגילגלתם את כל החתיכות המשיכו ללוש כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה וממנה תקלעו את הפרעצל .
חממו את המים עם הסודה לשתיה .ברגע שהמים רותחים הכניסו את הפרעצל ל30 שניות .
הסירו מהמים עם כף מחוררת או מסננת רחבה .
פזרו את המלח הגס או תוספת אהובה אחרת .
אפו בערך 20-25 דקות או עד הזהבה  בתנור שחומם ל200 מעלות  .
ברגע שהפרעצל יוצא מהתנור מרחו בחמאה המומסת או השמן .
 מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב שלי ולהנות מהסירטונים הכי שווים לפני כולם
להרשמה לחצו על הלינק והרשמו בלחצן הרשם לערוץ
https://www.youtube.com/channel/UC-Ace2cJTSi5wiUOZcaWchw



תגובות

רשומות פופולריות