עוגת השוקולד המושלמת





עוגת השוקולד המושלמת היא בעצם עוגה לעצלנים.....אל תספרו ....טוב אולי בעצם כדאי שתספרו 🤣
כזו שלא מקציפים דבר לא מקפלים דבר ובטח שלא משתמשים בשלל קערות .
העוגה עצמה פרווה בהחלט ניתן לצפות בציפוי פרווה אם רוצים ואז יש לכם אופציה זמינה לכל אירוע .
ניתן להכין עם הילדים הם ייהנו מאוד .
ניתן לשדרג את העוגה לגירסה למבוגרים ע"י הוספה של שוט אספרסו במקום מחצית מהמים הרותחים זה יעצים את טעם הקקאו (....מודה שאצלי הקקאו שולט ) ניתן להוסיף גם גרידת תפוז בגרסה הזו ...לא חייב אם לא אוהבים .
העוגה הבאה לא תאבד צורה אחריי אפיה לא תקבל רעידות אדמה (...תיסדק תיסדק 😉 ) ואתם לא תאמינו איך לא הכרתם אותה קודם .
5 דקות הכנה .....אני רצינית .
עוגת השוקולד המושלמת
חומרים (תבנית מלבנית גודל 30×20 ניתן להכין גם בעגולה גודל 26...לא אבוא לבדוק מבטיחה ):
2 כוסות קמח
כף וחצי גדושה קקאו
כוס וחצי סוכר
כף אבקת אפיה
חצי כוס שמן
2 ביצים
כוס מים רותחים
כף תמצית וניל
*לגרסה למבוגרים החליפו רבע כוס מהמים החמים באספרסו  והוסיפו לתערובת גריזת לימון מתפוז בינוני.
לציפוי:
מיכל (250 מ"ל ) שמנת מתוקה (ניתן להחליף לצמחית בגרסת הפרווה)
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב (בגרסת הפרווה נשתמש במריר בלבד)
אופן הכנה :
בקערה גדולה ערבבו את כל החומרים היבשים עד שהכל אחיד .
הוסיפו את הביצים שמן ערבבו מעט והוסיפו את המים הרותחים והוניל . ערבבו עד שהתאחד
העבירו לתבנית משומנת  במעט שמן.
אפו כ- 30 עד 35  דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
בזמן הזה חממו את השמנת עד רתיחה . כבו את החום  (כן לא צריך חום חוץ מהחום של השמנת )והכניסו את השוקולדים . ערבבו עד שהכל נמס
חתכו את העוגה החמה לחתיכות בגודל הרצוי ושפכו מעל את הרוטב . אני מנערת בעדינות התבנית בכדי שהשוקולד יחלחל בין החתיכות .
זהו....עכשיו השאלה אם לאכול חם או לחכות שייתקרר....זה כבר אתם תחליטו



  

תגובות

רשומות פופולריות