רוגלך כמו במאפיות





רוגלך חם מלא בשוקולד מגולגל בין השכבות זו פשוט נחמה מתוקה .
אני אוהבת להכין רוגלך בבית מבצק שמרים על בסיס חמאה ולמלא בשוקולד נוטלה ....עכשיו כל המצדיקים יאמרו מה עם קקאו ,סוכר פירורים ....חברים תירגעו הסיבה היחידה שלא משתמשים בנוטלה במאפיות היא המחיר  .
אז אני משתמשת בנוטלה הטעם מצויין והוא נשאר יציב ברוגלך.
רוגלך
מצרפת לכם לינק לסירטון ההכנה המלא בכדי שיהיה ברור יותר פשוט תלחצו ותעברו-
https://youtu.be/HODIVKPqmhs
חומרים (40 יחידות ):
500 גרם קמח
3/4 כוס מים חמימים
2 ביצים גודל L
כפית וניל
כף וחצי סוכר
כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה
למילוי-
350 גרם נוטלה
לסירופ :
כוס סוכר
כוס מים
חצי לימון סחוט
כפית וניל
קליפה מלימון בינוני
מעל-
ביצה +קורט מלח
אופן הכנה :
בסיר קטן הכניסו את כל חומרי הסירופ ובשלו 10 דקות .הוציאו את קליפת הלימון  וקראו לחלוטין
בקערה במיקסר ערבבו את השמרים סוכר ומים  השאירו בצד להתססה כמה דקות .
הוסיפו קמח והחלו ללוש .
הוסיפו תוך כדי לישה חמאה,ביצים ווניל .
לושו 7-8 דקות
פזרו קמח בנדיבות והניחו לתפיחה עד הכפלת נפח
פזרו קמח על משטח העבודה רדדו את הבצק לריבוע גדול  .חלקו לשני חלקים .
מרחו את הנוטלה על חלק אחת וכזו בעזרת החלק השני .
רדדו מעט וחתכו ל3 מלבנון ארוכים .
כל מלבן חלקו למעין משולשים ישיר צלעות  על קודקוד קטום.
גלגלו לרוגלך והניחו על תבנית האפייה  .הברישו בביצה ארופה בקורט מלח והניחו להתפחה עד הכפלת נפח
הברישו שוב בביצה והכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20-25 דקות .
הוציאו ומרחו בסירופ הקר .
בתיאבון חברים 





  

תגובות

רשומות פופולריות