שומשומיות ע"פ מפלצת העוגיות



שומשומיות הן ממתק ילדות אהוב עליי במיוחד .
כשמכינים אותו בבית אפשר להרגיש בהבדל העצום בטעם ובאיכות ....כן זה ללא ספק משפיע.
בגרסה התעשייתית משתמשים בגלוקוזה בכדי להוזיל עלויות ובכדי לשמור על חיי מדף ארוכים למוצר.
אני משתמשת בדבש במקום בגלוקוזה בעיניי הרבה יותר טעים ואיכותי .
בכדי להכין את השומשומיות אני משתמשת במדחום ממתקים זה נותן לי תוצאה זהה תמיד . אם אין ניתן להכין גם ללא יש לי טריק קטן שיעזור .
יש כאלה שמכינים קרמל ללא המים בעיניי זו דרך קלה ופשוטה יותר וגם מי שלא הכין קרמל מימיו יצליח
שומשומיות ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים:
4  כוסות (500 גרם )  שומשום
2 כוסות סוכר (כ 350 גרם )
1 כוס דבש (כ150 גרם )
רבע כוס מים
אופן הכנה:
במחבת יבשה קלו (לערבב עד שמזהיב )את השומשום .
בסיר נפרד הכניסו את הסוכר דבש ומים ערבבו עד שהסוכר מעט נספג במים והניחו לתערובת להתבשל . ערבבו מידי פעם .
מי שמשתמש במדחום ממתקים הטמפרטורה הרצויה היא 250 מעלות צלזיוס .
למי שאין מדחום ברגע שהתערובת מסמיכה ומתעבה (6-7 דקות ) קחו מעט ממנה בכפית וצרו לקערית עם מים . אם מתקבל כדור קשה כמו סוכריה אז זה מוכן .
סוגרים את האש  ובזריזות מוסיפים את השומשום הקלוי.
היזהרו כי הקרמל רותח .
ערבבו טוב טוב והעבירו למשטח מרופד בנייר אפיה .
הניחו עוד נייר מעל ורדדו לעובי הרצוי.

חתכו עם סכין חדה לצורה שאתם רוצים .אני חותכת למלבנים .
קררו לחלוטין ואחסנו בקופסא אטומה .
במתכון הזה ניתן להשתמש בכל סוג גרעינים (בוטנים /קשיו /פקאנים/חמניה / גרעיני דלעת )
תהנו




תגובות

רשומות פופולריות