בולו טריפוליטאי ע"פ מפלצת העוגיות




אם לא טעמתם בולו סביר להניח שלא תבינו על מה ההתלהבות. ....מה שאומר שאתם חייבים לתקן זאת וללכת לאפות.
הבולו הוא לחם על גבול העוגה של יוצאי צפון אפריקה (קיימת גם גרסה לעוגיות של יהדות תוניס אבל זה לפוסט אחר ) .המאפה הזה ריחני מתבלינים ומשובץ שקדים וצימוקים .
הבולו רך וכל כך ממכר שללא ספק אתם חייבים להכין.
את הבולו אופים לצאת כיפור ואירועים מיוחדים.
התבלינים במתכון הם כמון ערד(זרעי אניס ) וזרעי שומר . הם דומים במראה אך יש שוני ביניהם אז לא לוותר כי הם מוסיפים המון .
המתכון הבא הוא של הוריי וללא ספק הקרדיט הוא שלהם.
בולו ע"פ מפלצת העוגיות (יותר נכון ע"פ הורייה😉)
חומרים (6 כיכרות ) :
1 ק"ג קמח
1.5 כוסות סוכר (ניתן להוסיף עוד רבע עד חצי כוס בעיניי זה מתוק מספיק ללא תוספת).
2 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
1 כוס שמן
1 כוס שקדים קלויים קצוצים גס
1כוס ורבע כוס צימוקים בהירים (להשרות 10 דקות במים רותחים ולסנן)
כף כמון ערד(אניס) מנוקה מעוקצים -לדפוק מעט שיישתחרר ממנו הארומה .
כף זרעי שומר - הטיפול זהה כמו בכמון ערד לחבוט מעט
להברשה - ביצה טרופה עם קורט מלח
מעט שומשום
מי שאוהב יכול לפזר מעט קצח
אופן הכנה :
בקערה הכניסו שמרים עם מעט מהסוכר וכוס מהמים הניחו לתסיסה כמה דקות .
ברגע שתסס הוסיפו קמח  והתבלינים והתחילו ללוש .
בהדרגה הוסיפו את שאר הסוכר , ביצים . והמים .
כשהבצק התאחד הוסיפו את השמן וממש לקראת סיום את השקדים והצימוקים  .
הניחו לתפיחה עד הכפלת נפח .
לאחר התפחה לושו וצרו את הבלו . אני חורצת חתכים עמוקים כדי לסמן את הפרוסות ניתן גם ללא חריצה .
הברישו בביצה ופזרו שומשום והתפיחו שוב להכפלת נפח .
הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה בערך 25-30 דקות .
צננו ופרסו רק שקר .
תהנו  

תגובות

רשומות פופולריות