דלורית בקראסט צלויה בדבש ורוזמרין



אחד מסימני החג לראש השנה היא הדלעת /דלורית
לרוב מטגנים אותה וכך היא מוגשת לשולחן .
אצלי צריך לשכנע את החברה בכלל לטעום אותה (....סימנים או לא הם לא יטעמו ) .עד שהכנתי את הדלורית עם הקראסט בצורה הזו .
מי לא אוהב רוזמרין גם טימין/מרווה  יתאימו כאן .
הטריק הוא לחתוך את הדלורית לפרוסות עדינות כך  תערובת השמן ובדבש יצפו הכל וכאשר הדלורית תיצלה ייתקבל סוג של קירמול .בשילוה הקראסט מעל יש לכם מנה מנצחת .
דלורית בקראסט צלויה בדבש ורוזמרין
חומרים :
דלורית בינונית (בערך חצי ק"ג)
לתערובת רוזמרין ודבש -
כפית רוזמרין טרי קצוץ
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
כף גדושה דבש
לקראסט-
חצי כוס פירורי לחם לא מוזהבים או פאנקו
חצי כוס קשיו קצוץ גס
כפית רוזמרין קצוץ טרי
כף שמן זית
אופן הכנה :
לקלף את הדלורית ולהיפטר מהעוקץ .
חצו את הדלורית לשתיים והיפטרו מהזרעים .
הניחו את חצי הדלורית כלפי מטה והניחו בכל צד שיפוד . חתכו את הדלורית לפרוסות דקיקות (מעין מניפה ) לא עד הסוף .
ערבבו את על חומרי  תערובת  הרוזמרין ודבש .
מרחו את התערובת על הדלורית טוב טוב .
הכניסו לצליה לתנור שחומם ל200 מעלות בערך 40 דקות (הדלורית בשלב זה כבר רכה)
ערבבו את חומרי הקראסט  ופזרו מעל הדלורית הכניסו לצליה נוספת בעשרך עוד 15-20
הגישו חם
אם אהבתם את.המתכון מוזמנים לתייג אותי שאתלהב גם כן 😉
תהנו חברים ❤

תגובות

רשומות פופולריות