ללא גלוטן טבעוני ע"פ מפלצת העוגיות
כל מי שרגיש לגלוטן (צליאקי או רק רגיש ) יודע כמה זה קשה למצוא תחליפים טעימים .
בני יהונתן רגיש לגלוטן ביצים ומוצרי חלב .....כן חיים על חום ואהבה .הוא כל כך אהב מאפים לפני שגילנו על הרגישות שלו .ברגע שנודע לנו בעצם הרבה ממאפי השמרים לא היו כבר בגדר מאפה שמותר . יש המון תחליפים ללא גלוטן אבל מעולם לא נתקלתי במתכון ללחם ללא ביצים ללא גלוטן וגם אם נמצא מתכון הוא תמיד היה דחוס ולא אכיל. לא דומה כלל למאפים שלי כלל.
נכנסתי למטבח ואחרי 464575875 ניסיונות( בערך 😉😉)במטבח 😂😂😂 הגעתי למרקם והטעם הרצוי......ואני לא רוצה לספר לכם את קולות הצרחות במטבח מאושר ועל העובדה שאני בטוחה שהשכנים שלי בטוח חושבים שזז לי בורג ....כעבור 3 שעות וכיכר לחם פחות (....כן הוא חיסל את הכיכר ולי לא היה לב למנוע ממנו אחרי שראיתי שכל כך כיף וטעים לו ) .
חשוב לי לומר לכם :
1. לחם ללא גלוטן יכול להיות טעים
2.כן הוא מרגיש כמו הדבר האמיתי
3.אין אין כמו לחם חם בבית ....שום דבר לא משתווה לזה .
אחריי שזה הובהר בואו נתחיל.
אתם חייבים לזכור דבר חשוב לגביי קמחים ללא גלוטן והוא שלא תקבלו את המתיחה היפה של הבצק אחריי לישה (כי בעצם אין לנו גלוטן שזה חלבון החיטה מה שכן מוסיפים הוא חומר שנקרא קסנטן גאם ואף על פי שהוא עוזר להדביק את הקמחים יחדיו עדיין זה לא גלוטן) . המרקם שתקבלו די דומה לחומוס (כן הממרח ) וזה הרגע שאתם עשויים להסיק שטעיתם (.....או שהחלטתי לתת לכם מתכון שגוי ....תלוי כמה רעה אתם חושבים שאני 😉😂🤣) ופה מתחיל התיסכול כי זה לא דומה למה שמכירים.
עקבו אחריי המתכון שלב אחריי שלב אתם תברכו אותי (תייגו אותי אם אהבתם שאדע 😉❤😍).
"חיים על חום ואהבה "-לחם ללא גלוטן טבעוני
חומרים :
כף וחצי גדושה של שמרים יבשים
2 כפות גדושות סוכר
3 כוסות קמח שר schar (הקמח נקרא mix c )
שתי כוסות מים.
חצי כוס שמן (איזה שמתחשק לכם )
כף שטוחה מלח
מעל -
2 כפות שמן
שומשום או זעתר ....האמת ניתן גם פרג או עשבי תיבול טריים
אופן הכנה :
בקערה הכניסו שמרים וסוכר וחצי כוס מים ערבבו טוב והניחו הצידה 8-9 דקות
ברגע שתסס הכניסו את הקמח והתחילו לישה תוך הוספת יתרת המים .
אתם תראו שהבלילה נדבקת לדפנות לפעמים אז עצרו את המיקסר ועם מרית הזיזו את מה שדבוק מהדפנות כדי שהבלילה תתערבב טוב .
הוסיפו מלח ואת השמן ולושו בערך 5 דקות בערך. ייתקבל לכם מעין מרקם של חומוס .
התפיחו עד הכפלת נפח (לא לקצר תהליכים התפיחה חשובה מאוד )
הורידו נפח.
אני אפיתי בפיירקס אז פשוט הנחתי נייר אפיה אם אתם אופים בכל תבנית אחרת פשוט למרוח מעט שמן על הדפנות ורפדו בנייר אפיה . השמן יצמיד את הנייר.
העבירו לתבנית ושפכו את שתי כפות השמן מעל . פזרו את השומשום או הזעתר.
הניחו לתפיחה שניה עד הכפלת נפח .
שימו לב לתת לבצק את הזמן שלו ולתת לו לתפוח בכל פעם בצורה טובה אחרת זה ישפיע על המרקם ולא תקבלו את המרקם שאתם רוצים.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואפו 35-40 דקות אנחנו רוצים שיישאר עסיסי
הוציאו קררו לחלוטין ופרסו .
בתיאבון חברים
תגובות
הוסף רשומת תגובה