סופריטו ללא טיגון ע"פ מפלצת העוגיות



סופריטו זה אחד המאכלים המנחמים שקיימים .
עוף /בשר תפו"א ובצל הכל מבושל על אש קטנה ובסופו של דבר נופל מהעצם .
הבעיה העיקרית היא הטיגון ...תאכלס אני לא מחובבות הטיגון . לא שאני לא מטגנת שלא תטעו אבל אם אפשר לוותר והטעם מעולה למה לי לאכול שמן ...ובמקרה הזה בכמויות .
לא אצלי הסופריטו הזה פשוט קל להכנה דל בשמן ויוצא עשיר בטעמים אתם תתמכרו בכל פעם מחדש .
אלמד אתכם שיטה קלה ל"טיגון " ללא שמן שאני אימצתי במקרה הזה לבצל .
פשוט תענוג .
סופריטו ללא טיגון
חומרים :
4 כרעיים מחולקות
5 תפו"א חתוכים לרבעים
1 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
למריחה :
3 כפות שמן קנולה
5 כפות מים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
מים
1 כף אבקת מרק בצל
אופו הכנה :
ערבבו את השמן וכפות המים עם כל התבלינים חוץ מאבקת מרק הבצל .
מרחו את תפו"א והעוף .צלו עד השחה משני צדדים בתנור שחומם ל270 מעלות מצב גריל .
בסיר רחב הכניסו את הבצל וכפית מלח .
תנו לבצל להגיר נוזלים ולהתחיל להשחים ...כן כן ללא שמן זה ייקרה רק סבלנות הסוכרים בבצל יעבדו מצויין גם ללא שמן
ברגע שמזהיב  הוסיפו כל פעם כף מים וערבבו .
הוסיפו סה"כ 5 כפות מים .
הוסיפו 4 כוסות מים חמים ומעל סדרו את העוף ומעל את תפו"א.
ערבבו את מרק הבצל טוב וכוס מים רותחים ופזרו מעל .
המים מגיעים רק עד הקצה של העוף ...לא מכסים אותו .
...אז איך התפו"א ייתבשל ...הוא חצי מבושל כבר מהצלייה והאדים ייבשלו אותו מבלי לגרום לו להתפרק.
בשלו על אש נמוכה כשעתיים . הגישו עם אורז לבן או כל תוספת אהובה תהנו




תגובות

רשומות פופולריות