"לבעלי באהבה -בקצור קבב"




אז לפני למעלה מעשור התחתנתי וכמובן התחלתי לבשל בביתי .
מיותר לציין שלאפות תמיד ידעתי (ככה זה שמגיעים ממשפחת קונדיטורים ואופים) אך לבשל זה בא עם השנים .....
הפעם הראשונה שהכנתי לבעלי קבב הייתה כל כך קטסטרופה שאם הוא היה מעיף את הקציצה מהחלון הוא בטוח היה נשבר ומישהו היה מבקש פיצויים על נזק שנגרם לו .
הוא ישב ואכל בשקט (ליתר דיוק נחנק כי הן היו כל כך יבשות ) לא רצה להעליב את כלתו הטריה  עד שהבנתי את גודל הקטסטרופה ואמרתי "תפסיק לאכול זה ממש גרוע"
מאז עבר די הרבה זמן לו אין תלונות זה בטוח כי למדתי לבשל והוא והילדודס נהנים.
המתכון הבא כולו מוקדש לאישי היקר שמלווה אותי למעלה מ12 שנה המתכון המקורי שלו אבל הוא עבר שינויים תחת הידיים שלי .
"לבעלי באהבה -בקיצור קבב"
חומרים (כמות ל6 סועדים )
1 קג בשר צאוור טחון עם 200 גרם שומן כבש (כלומר תקבלו 1.200 של בשר )-לשאלה המתבקשת למה שומן ? כי אתם לא רוצים אבנים (אפשר להשתמש בשומן בקר אך הוא פחות אהוב עליי)
איפה משיגים בכל קצביה בקשו שיטחנו ויעזרו לכם .אם אתם קונים בסופר יש שומן קפוא (נראה כמו דיסקית לבנה ) תביאו לקצביה שם  ובקשו שיטחנו יחד .
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 פלפל חריף (אחד גדול או שתיים קטנים )- מי שלא אוהב חריף שימו רק חצי או כלל לא
1 כף שטוחה מלח
1 כף  שמן צמחי
מקלות קינמון ארוכים מי שאוהב ומי שלא לא חייב
אופן הכנה :
קצצו את הפלפל חריף דק דק (זהירות לא לגעת בטעות בעיניים )
הכניסו את הבצל לסיר ללא השמן (כן ממש ככה ) והתחילו לבשל הסוכר בבצל יתחלי להתקרמל די מהר אחרי 5 דקות הכניסו את השמן והמשיכו לטגן עד שזהוב (עכשיו לפני שתגיבו אני יודעת שחלקכם לא מטגנים קודם אבל תאמינו לי אחרי פעם אחת אתם תתמכרו ....הטעם המרומל של הבצל מוסיף כל כל הרבה שלא תבינו איך לא עשיתם זאת קודם ).
העבירו לקערה עם הבשר והפלפל הוסיפו מלח וערבבו טוב טוב עד שהכל אחיד
צרו עיגול ביד מהתערובת  והתחילו לשפד על מקלוטת הקינמון כך שייתקבלו מקלות ארוכים .
הכניסו לתנור לגריל  280 מעלות 10 -14 דקות (תלוי בתנור ) בדקו שמבושל .
אתם תראו שהבשר מגיר שומן היפטרו ממנו .
הגישו עם פיתות חומוס ציפס וסלט או אורז לבן .
תהנו
הדרכה מצולמת







תגובות

רשומות פופולריות