"אוסובוקו עם ירקות שורש"


 ....... תמיד מתחשק אוכל מנחם .....כזה שאי אפשר להפסיק לאכול .
אוסובוקו הוא תבשיל בשר איטלקי שעשוי משוק עגל עם מח עצם וירקות שורש בבישול ארוך .....נשמע קשה ?...אז זהו שלא .
אני מבשלת את השוק עגל עם יין אדום ,שורש סלרי ,תימין טרי ותבלינים ארומטיים שמתבשלים בישול ארוך על אש נמוכה ולבסוף גם מצרפת פול ירוק מקולף.
תאמינו לי התבשיל הזה מדהים ,והכי כיף לאכול אותו על מצע קוסקוס .
"אוסובוקו עם ירקות שורש"
חומרים :
2 שוקי עגל (עם העצם ) פרוסים לנתחים יפים וגדולים .
שורש סלרי בינוני  
 גזרים קצוצים בינוני
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות 
2 עלי דפנה גדולים  
5-6 גרגירים של פלפל שחור אנגלי 
5 שיני שום קצוצות 
צרור תימין -להפריד בין העלים לגבעול  
2 כפות רסק מדוללת בכוס מים רותחים 
6 כוסות מים רותחים  +כף ציר בקר אני משתמשת של קנור 
1 כוס  יין אדום ייבש 
מלח לפי הטעם (בערך כף )
2 כפות שמן 
1 כוס פול ירוק מקולף 
אופן הכנה :
מרחו את שוקי העגל והכניסו לתנור שחומם מראש ל270 מעלות ל15 דקות בכדי לצרוב את הבשר 
הוסיפו את 2 כפות לסיר רחב  הכניסו את הבצל אדו טוב ולאחר מכן הוסיפו את  הגזר ושורש הסלרי  .
הזהיבו טוב הוסיפו את היין ובשלו טוב עד ספיגה שלו בירקות .הוסיפו את השום 
סדרו מעל את נתחי הבשר .
הוסיפו את ציר הבקר  עלה הדפנה ,הפלפל האנגלי .
הביאו לרתיחה והוסיפו את הרסק המדולל במים .
הורידו את החום לחום נמוך בשלו שעתיים עד שלוש לי לקח שעתיים וארבעים עד שהבשר רך רך ונופל מהעצם .
בחצמ שעה אחרונה של הבישול הוסיפו את הפול הירוק המקולף מי שאוהב 
הגישו עם קוסקוס.

בתיאבון !!!!!


תגובות

רשומות פופולריות