"אוסובוקו עם ירקות שורש"

 ....... תמיד מתחשק אוכל מנחם .....כזה שאי אפשר להפסיק לאכול .
אוסובוקו הוא תבשיל בשר איטלקי שעשוי משוק עגל עם מח עצם וירקות שורש בבישול ארוך .....נשמע קשה ?...אז זהו שלא .
אני מבשלת את השוק עגל עם יין אדום ,שורש סלרי ,תימין טרי ותבלינים ארומטיים שמתבשלים בישול ארוך על אש נמוכה .
תאמינו לי התבשיל הזה מדהים ,והכי כיף לאכול אותו על מצע קוסקוס .
"אוסובוקו עם ירקות שורש"
חומרים :
3 שוקי עגל (עם העצם ) פרוסים לנתחים יפים .
מעט קמח לקימוח שוקי העגל 
שורש סלרי בינוני קצוץ
חצי שורש גדול של פיטרוזילה קצוץ 
6 גזרים קצוצים בינוני
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות בינוניות 
רבע לימון -רק הפילטים שלו -הפנים אפר גם קוביות )
עלה דפנה גדול 
3 גרגירים של פלפל שחור אנגלי 
3 שיני שום קצוצות 
צרור תימין קצוץ דק 
5 עגבניות בינוניות מגורדות 
2 כפות רסק 
1 ליטר ציר עוף /בקר (או ליטר מים רותחים מעורבבים עם 3 כפות מרק עוף בשרי לא פרווה )
2 כוסות יין אדום ייבש 
מלח לפי הטעם (בערך כף )
5כפות שמן 
אופן הכנה :
חממו סיר רחב (אפשר קדירת ברזל למי שיש ) הוסיפו 3 כפות שמן וחממו טוב .קמח את נתחי השוק והכניסו לשמן . צרבו את הנתחים טוב משני הצדדים והוציאו החוצה .
הוסיפו את 2 כפות השמן הנותרות הכניסו את הבצל ,הגזר ,שורש הסלרי ושורש הפיטרוזילה .הזהיבו טוב הויפו את הרסק ערבבו טוב והוסיפו את העגבניות ערבבו טוב והכניסו את היין .
בשלו עד שכל היין מצטמצם ומתאדים אדיי האלכוהול (פשוט תריחו הריח החריף של האלכוהול מתנדף )-בערך 10 דקות על אש גבוהה .
הוסיפו את ציר העוף ,הלימון התימין,עלה הדפנה ,הפלפל האנגלי .
הכניסו את נתחי השוק ובשלו עד רתיחה על אש גבוהה.
הורידו את החום לחום נמוך בשלו שעתיים עד שעתיים וחצי (לי זה לקח שעתיים ) עד שהבשר רך רך ונופל מהעצם .
הגישו עם קוסקוס.
רגישויות - המירו את הקמח בקמח אורז וכתוספת הגישו עם אורז לבן
בתיאבון !!!!!
סרטון הכנה -
לינק למי שלא רואה דרך הנייד
https://www.youtube.com/watch?v=cnxndGukLxU


תגובות

רשומות פופולריות