גביניות ע"פ מפלצת העוגיות


שמרים וגבינה זה שילוב מושלם בעיניי עם צימוקים  או דובדבנים או רק גבינה זה פשוט מושלם .
.הגביניות הבאות הן מתכון מעולה שאתם חייבים לשמור קרוב קרוב .
השוני שלו הוא שמילוי הגבינה יותר נוזלי ממה שאתם מכירים (....יש סיכוי שתמלמלו כמה קללות עסיסיותו ותהיו בטוחים שנתתי לכם מתכון שגוי....אז זהו שלא ) רק תזכרו שהשוני יניב לכם גביניות חלומיות .
ניתן להכין אתה מילוי ברולדה או כגביניות אישיות.
גביניות ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים:
לבצק-
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3ביצים
200 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
כוס וחצי עד שתיים של מים חמימים
למילוי-
500 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם חמאה רכה
 1 ביצה L
2 קורנפלור
1 כף גרידת לימון
1 כף תמצית וניל איכותי
חצי כוס סוכר
סירופ-
1.5 כוס סוכר
1.5 כוס מים
כפית וניל
1 כפית לימון סחוט
להברשה- ביצה טרופה עם קורט מלח
אופן הכנה :
בסיר להכניס את רכיבי הסירופ להביא לרתיחה להוריד לאש נמוכה ולבשל עו ד5-6 דקות . לצנן לחלוטין
לערבב את כל חומרי המלית ולהכניס למקרר לפחות לשעה  .
לחמם תנור ל180 מעלות
בקערה לשים את השמרים סוכר וכוס וחצי מים ולחכות 5-10 דקות שהשמרים יתחילו לתסוס.
להוסיף קמח וחמאה ולהתחיל ללוש .להוסיף ביצה אחר ביצה .
בעוד הבצק מתאחד הוסיפו מלח ומים אם צריך .(עוד חצי כוס אם צריך).
הבצק שמתקבל נעים למגע ומעט דביק פזרו מעל קמח והניחו לתפיחה עד הכפלת נפח .
לאחר תפיחה לושו אותו וחלקו לחצי רדדו וחלקו לריבועים . מלאו במלית וסגרו טוב בצורת מעטפה
עבדו בעדינות .
הניחו לתפיחה שניה  עד הכפלת נפח .מרחו בביצה טרופה עם קורט מלח והכניסו לאפיה .
אפו 35 דקות בערך עד הזהבה .הוציאו ומרחו בסירופ הקר.
ניתן לפזר אבקת סוכר בנוסף מי שאהב או להגיש ללא.
תהנו חברם


תגובות

רשומות פופולריות