פיתות ביתיות עם זעתר ושומשום



המאפים הבאים הם כוכבי קבע אצלי בבית .הריח של הזעתר מביא את הסובבים למטבח .
אני אוהבת להכין אותן כי הפיתות הללו קלות ופשוטות ועם זאת ממכרות באותה מידה .
לא צריך מערוך כי לא מרדדים כלום והאמת שאם אין מיקסר זה גם בסדר (כמו רוב המאפים שלי ) הידיים שלכם יספיקו כאן ....וגם קערה כמובן .
אתם יכולים להכין את המאפים האלו לכל ארוחה שתחפצו הם פרווה ואפילו טבעוניים .
אני משתמשת בשמן זית כי הוא מוסיף המון אם לא אוהבים החליפו בכל שמן שאוהבים.
פיתות זעתר ושומשום ע"פ מפלצת העוגיות 
חומרים:
2 כפות שמרים יבשים 
2 כפות סוכר 
2.5 כוסות מים חמימים 
חצי כוס שמן זית
4 כוסות קמח 
לפתיחה -
חצי כוס שמן 
זעתר 200 גרם 
100 גרם שומשום 
אופן הכנה :
בקערה הכניסו שמרים סוכר ושתי כוסות מים הניחו לתסיסה 7-8 דקות 
הכניסו את הקמח והתחילו ללוש . הוסיפו תוך כדי לישה את יתרת המים . לושו 6 דקות . לקראת סיום הוסיפו את השמן ולושו 2 דקות נוספות .
הבצק שמתקבל דביק מאוד . התפיחו עד הכפלת נפח .
הניחו כף שמן בערך על הבצק ולושו.
קרצו עיגולים בגודל תפוז בערך בידיים משומנות .עגלו את הבצק לעיגולים . שטחו לפיתות והעבירו למגש מרופד בנייר אפיה .
פזרו מעל זעתר או שומשום התפיחו 15 דקות.
בעזרת האצבע צרו גומות בבצק . זרזפו מעט שמן מעל ואפו בתנור שחומם מראש ל180מעלות .בערך 20 -25 דקות .
תהנו חברים  

תגובות

רשומות פופולריות