״קריספי מבחוץ עסיסי בפנים ״






עוף קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים ...עם ניחוח תימין שום ולימון רענן שמציף את כל הבית ...
את המנה הזאת אני מכינה בליווי של תפוחי אדמה ובטטה שנצלים יחד ומקבלים מעטה קריספי גם כן ...פשוט טעים!!!
 אני מקצרת תהליכים ע"י בישול של התפו"א והבטטה חצי בישול במים (כי בינינו למרות שאוהבת את המטבח לא מוכנה להישאר בו כל היום )
״קריספי מבחוץ עסיסי בפנים ״
חומרים :
עוף שלם בינוני
2 צרורות של תימין (עלים בלי גבעולים ...קצוצים כמובן )
2 לימונים חתוכים לרבעים
3 קוביות שום
2 תפו״א בינוניים קלופים ופרוסים
2 בטטות גדולות קלופות ופרוסות
6 כפות שמן
מלח גס
פלפל גרוס
אופן הכנה :
שטפו טוב את העוף הסירו שומן מיותר (קיים בפתח התחתון ).
קחו קוביית שום טרי ומרחו את החלק הפנימי של העוף והכניסו פנימה צרור טימין (מרחו אותו טוב בפני העוף ) ואת הלימונים .
ערבבו בקערה 3 כפות שמן מעט תימין קוביית שום ,חצי כפית מלח וכפית פלפל גרוס .
מרחו את התערובת על העוף טוב ותניחו לספיגת טעמים חצי שעה (למי שישי זמן שישהה לילה במקרר)....כשאין לי זמן זה נכנס לתנור וזה טעים לא פחות ....
הכניסו לצליה את העוף בזמן שאת מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה במים עד שמתרככים מעט סננו (חצי בישול לא יותר )
שימו את השמן ויתרת הטימין,קוביית שום כתוש ,כפית מלח גס ,וכפית פלפל גרוס .ערבבו טוב ושפכו מעל תפוחי האדמה והבטטה ...ערבבו טוב הוסיפו לתבנית הצליה.
צלו ב270 מעלות עד שמבושל וקריספיות בחוץ בערך 50 דקות עד שעה(אם נצלה כסו באלימניום עד בישול מלא )
הגישו עם אורז לבן/אדום או סלט טרי קצוץ תהנו
בתיאבון !!!
הדרכה מצולמת -













כל הזכויות שמורות למפלצת העוגיות אין להעתיק או להפיץ את התכנים ללא רשות .אם אתם רוצים לשתף קישור לבלוג או למתכון מסויים אתם מוזמנים 
(ומן הסתם אם בא לכם לשמור את המתכון בשבילכם בטלפון ...תהנו )

                  מוזמנים להיכנס ולפרגן לעמוד הפייסבוק של מפלצת העוגיות
עמוד הגוגל + של מפלצת העוגיות
עמוד היו טיוב של מפלצת העוגיות

תגובות

רשומות פופולריות